Turen til Kreta

Startside Startside

21. november

6 graders varme til morgen - bedre en 6 minusgrader, siger Erling - måske har han ret. På min morgenvandring fandt jeg ud af, at vi burde flytte nærmere stranden og mere sol og udsigt - ja men det gjorde vi da så bare. En lille udflugt til LIDL og en Kina-butik for at købe et par bukser til mig (Lars) - 6 Euro. I eftermiddag en lille tur langs vandet på vore TravelScoot'ere. Vores friskvandsmåler har opført sig underligt de sidste par dage, så jeg har set lidt på strømstikket og renset målerrørene i vandbeholderen - det ser ud til virke.

22. november

Så fik vi ordnet vasketøj i formiddag - i eftermiddag køligt, lidt blæst og overskyet - indevejr. Vi har forsøgt at benytte pladsens internet - det lykkedes en times tid - det var så det - andre på pladsen siger, at det kommer og går. Ejerne af pladsen er her ikke, så vi får se når de dukker op. Vores Vodafone koster 20 Euro for 15 dage, men kun 2 GB's forbrug - det ser ud til at holde godt en uge for os. Derfor er pladsens forbindelse velkommen.  

23. november

11½ graders varme til morgen, men skyet. Formiddagsafslapning - eftermiddag en tur op i landsbyen og købe to store græske tomater - herlige. Mildt men meget overskyet. Vi har fået lovning på internetforbindelse i løbet af dagen.  

24. til 26. november

Internettet virker igen her på pladsen, så sparer vi vores Vodafone. Et hollandsk par - kører selvfølgelig HYMER - havde lidt problemer med at komme på nettet - men det fik vi da klaret. De er vældig sympatiske og rejser også lidt ud i det blå. Skal først være hjemme omkring maj måned. Vi har fundet noget rigtigt godt brød hos landsbyens bager, så det er den daglige formiddagstur. I eftermiddag (lørdag) tog vi på TravelScooter-tur til Tolo, ca. 5 kilometer her fra. Hyggelig by men "vintertom".

27. november

Rigtigt flot vejr - ikke meget at skrive om - vi slapper af, køre småture og jeg er i gang med at lave pois til GPS. De vil kunne downloades fra www.gpsforalle.dk - foreløbig græske camperpladser.

28. og 29.

november

Stadig fantastisk vejr - koldt om natten, men op til 20 grader om dagen og fuld sol. Nu begynder vi at blive lidt restløse og taler om at komme videre. Vi har stadig intet nyt om færgen til Kreta. Det har været fint med nogle afslappende dage og fine ture i nabolaget på vore små køretøjer.

30. november

Så er vi på farten igen - ups der røg Erling på gulvet - ingen skade sket, stolen drejede, så han mistede balancen - nå tilbage til teksten. Vi har besluttet at udforske den lille halvø, som vi befinder os i begyndelsen af. En smuk tur op i 550 meters højde og nu nede ved kysten. Et lille problem er opstået - køleskabet vil ikke tænde på gas. Vi har forsøgt at komme til at rense dysen m.m. men det har ikke rigtigt lykkedes - det er næsten umuligt at komme til. Så indtil videre må vi køre på 12 volt, når bilen kører - så må vi nok undvære frostvarerne. Vi holder nu på en lille p-plads i en lille bugt på sydkysten af halvøen - pragtfuldt sted - så det har ikke været så kedeligt at rode med køleskabet. N37°20'47 E23°13'24" - Agioi Anargyroi

1. december

Ingen hastværk med at komme videre - her er rigtigt skønt. Rodede lidt med køleskabet, men ingen held. Jeg forhørte mig i en bådeudstyrsforretning om reparation af køleskabet - men ingen i områder har forstand på gaskøleskabe. Efter nogle smukke stop undervejs er vi stoppet på havnen i Galates - her bliver vi natten over. N37°29'55" E23°26'42"

2. december

På min morgentur ned Speedy fandt jeg en gas-mand - døren var godt nok åben men ingen mand - fandt det også bedst at have Erwin med når jeg skulle kaste mig ud i en forespørgsel om reparation af et gaskøleskab. Lindt længere hende ad gaden fandt jeg en forretning med en symaskine - måske kan jeg få mine bukser syet - de er gået op i syningen bag i. Vi vendte tilbage med Erwin og gasmanden dukkede op - efter nogen forklaring og fagter forstod han, hvad vi ville - men nej, lige netop det, havde han ikke forstand på. Symaskinedamen sendte mig til en nabobutik, som var lukket, bagefter til en anden forretning, som bare ville sælge mig sytråd - men da de kunne se, at det ikke nyttede noget, blev jeg fulgt videre til en anden dame i en anden butik, som oven i købet kunne engelsk - det klarer jeg, kom tilbage om en time. Vi vendte tilbage til vores natplads ved havnen - en time senere og 5 Euro fattigere kunne jeg igen skifte bukser. Efter middag drog vi videre for at se os om på en halvø - kun forbundet med en smal landtange til fastlandet. Pause i Methana og siden nattestop i: N37°38'17.5" E23°23'44" - på molen i et lille "navnløst" fiskerleje med kirke og gamle fiskere. Vandhane ved det lille anlæg.  

3. december

Efter at have tanket vand kiggede vi lidt mere på denne halvø før vi satte kursen mod Epidhavros. Et par timers holdt ved havnen - rigtigt smukt og rart sted, flere muligheder for at parkere natten over. Vi besluttede dog at køre til Triton II campingpladsen og bede om hjælp til et sted, hvor vi kan få lavet vort køleskab - kaffen blev dog først nyt i havneområdet i Navplion. Så er sko-vognen i byen. Både campingchefen og vore hollandske venner kiggede forbavsede på os, da vi troppede op. Vi har fået at vide, at vi skal til Athen for at få ordnet køleskabet - vi kontakter firmaet på mandag.

4. december

Afslappet søndag - frisk brød fra bageren - eftermiddags Ouzo på fortovscafe - solskin - kan man forlange mere?  

5. december

Ad sted mod Athen - vi tog motorvejen, stik imod alle vore regler om at køre på små veje - oven i købet betalingsmotorvej. Vi havde fået adresse og beskrivelse af Camperfirmaet, men selvfølgelig kunne vi ikke finde det i første omgang - men med hjælp fra deres hjemmeside fandt vi da endelig frem. I løbet af ti minutter var en mekanikker i fuld gang med at afmontere køleskabet, mens vi sad i solen og så til. Efter rensning af dyse og skorsten, blev det hele monteret igen og - wupti - køleskabet kunne igen virke på gas. 70 Euro. - Klik her for  Kastritis Camper, som vi kan anbefale. Vi besluttede at køre til nærmeste campingplads Athen City Camp -  KLIK - N38°0'31.8"  E23°40'19.6" 26 Euro uden strøm, men med gratis internet - men så er det vist også betalt. Pladsen er fin og bevokset, faciliteterne i orden - en del trafikstøj, men det kan jo ikke være anderledes så tæt på storbyen.  

6. december

Ned til havnen i Piraeus - masser af bureauer, som sælger billetter - vi blev vinket ind på en reserveret plads foran et bureau, så det blev det - Til Chania på Kreta i aften klokken 21.00 og retur den 12. januar. Camper, to personer i kahyt, tur-retur = 484,00 Euro. Et forsøg på at finde LIDL, og ikke mindst en parkeringsmulighed, blev næsten opgivet - men så fik vi os klemt ind på en plads og fik brugt lidt penge i forretningen (og dermed mad på frokostbordet). Sikkerhedsvagt i LIDL iklædt skudsikker vest !!! Herefter ned til havnen, hvor det var nemt at parkere - gratis internet - så er det bare at vente til vi kan køre ombord efter kl. 18.00

7. december

17.5 graders varme klokken 6 om morgenen i Chania! Det blev dog regn og køligere et par timer senere. Turen gik fint, det er virkeligt fine skibe og kahytter - vi havde dog lidt diskussion ang. Speedy, som de ville have placeret i hundebur på øverste åbne dæk. Den måtte ikke være med os i kahytten eller rundt på skibet - kun på det åbne dæk. Hundeburet nægtede jeg og vi endte med at få lov til at have ham med i kahytten, hvis vi lukkede ham inde i badeværelset! For at det ikke skal bruges i mod os, undlader jeg at nævne, at Speedy sov i arm som sædvanligt og på ingen måde satte sine poter på badeværelset! I øvrigt var der ganske rart på det overdækkede åbne dæk, hvor der var let servering, så vi fik da en rigtig god sandwich og et par øller inden sengetid. Vi slog os ned på den store parkeringsplads lige ved siden af skibet og fik os lidt morgenmad og et lille ekstra hvil. Det bliver først lyst ved 7.30 tiden - og det regnede som sagt. Sidst på formiddagen kørte vi gennem Chania - hvor vi sad fast i trafikken og en mercedes- mand fik afløb for sine frustrationer ved at skælde os ud - men vi havde ingen mulighed for at komme videre - en lille lastbil holdt i vejen, men det havde han slet ikke tid til at bemærke. Han skældte på græsk og jeg talte pænt på mit bedste oxford-engelsk, eller noget i den retning. Endelig var der nogen som rykkede lidt og vi kunne smutte videre. Lidt uden for byen slog vi os ned på en parkeringsplads ved stranden - fint sted. Mulighed for vand ved den lille sportstribune. N35°30'47" E23°58'42" - Agioi Apostoloi Vejret har været fint i eftermiddag, men her til aften har et gevaldigt uvejr ramt os. Mange søde herreløse hunde - man skal ikke lade sig snyde af halsbåndet - men der er dog venlige mennesker som kommer og fodrer dem (i hver fald nogle steder).  

8. december

Herlig morgen, tager vi det med ro - får tanket vand og tømt toiletkassetten. En tur i LIDL (gav plads til en dame, som sagde pænt tak på dansk - bosiddende og græsk gift) - en lille pause ved stranden og så ad sted langs kysten vestpå. Som sædvanligt små snørklede veje, men med skønne naturoplevelser. Sluttede på parkeringen ved en (lukket) restaurant lige ned til vandet for enden af en blind vej. Ingen mennesker, kun en lille flok geder, som Speedy fik  jaget en skræk i livet - det lille bæst (kærligt ment). N35°32'07" E23°43'30"    
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter