Turen til Kreta

Startside Startside

7. november

Herligt med en rolig nat - vi kunne selvfølgelig ikke lade være med at tænke på forrige nats ubehagelige oplevelse - her til morgen vinker folk til os. Vi kørte til Thivai og tankede gas og diesel. Bomuldshøsten er godt i gang - det ses langs vejene, hvor bomulden ligner sne. Videre til Vilia, hvor vi havde fået anbefalet en tur op på Kithairon. Man kan køre helt op på toppen - 1404 meter, Desværre var toppen indhyllet i skyer - vi blev der i to timer, men fik kun udsigt i glimt - og så var det koldt. Ned ad bjerget igen og ud til kysten, hvor vi har nydt 20 grader og nogen sol. Bliver her i nat. Restauranten er lukket, men vi fik lov at holde her. N38°06'56" E23°13'07"- Psatha

8. november

Fredelig nat og herlig sol til morgen - 10 grader. Vi fortsatte - med små pauser - til Korinthkanalen, hvor vi holdt et par timer ved sænkebroen - den forsvinder ned i vandet, så skibene kan sejle over den - desværre kom der ingen skibe i den tid vi var der - men pyt, vi så det jo sidste år. Desværre er affald også et problem mange steder. Lidt indkøb og så op til vores græske "familie" i det gamle Korinth. N37°54'41.5" E22°52'43.1" - alle faciliteter, også til campingvogne, men store vogntog har nok lidt besvær med at få snoet sig her op. www.camperstop.gr Vi har foreløbig hilst på søn og svigerdatter. Og fået serveret kaffe med kage ☺ Fatter gav os senere en varm velkomst med kys og kram. Fruen hviler sig idet hun skal til en religiøs højtid, som varer en del af natten.

9. november

Også af fruen i huset - Madame - fik vi kys og kram. Ud over at slappe af har vi fået vasket tre maskinfulde vasketøj og nydt en herlig frokost på terrassen - fylde aubergine og fyldte peberfrugter. Børnene har leget med Speedy, som de er meget fascineret af.

10. november

Rigtig fin og solrig dag - ordnet småting i Erwin - nyt frokost med familien - en tur på vore TravelScoot'ere til cafeen, som vi besøgte sidste år. Vi blev straks genkendt og der blev ringet til hr. Spiros, som kom lidt efter - hjerteligt gensyn. Vi mødte hr. Spiros sidste år, hvor vi kørte forbi cafeen og han råbte os an og bød på kaffe og drinks. Vi fotograferede og har sendt billederne til ham. Flere af gæsterne i år kunne engelsk, så vi kunne sludre lidt mere end sidste gang.

11. til 13. november

Dagene er gået med lidt rengøring, afslapning, læsning og herligt frokost sammen med familien. Det er blevet koldere og mere blæsende, så ikke muligt at sidde ude i disse dage. De solbeskinnede klipper var langt væk, vi måtte nøjes med de tunge skyer og blæsten. Ikke over 10 grader i dag (søndag).

14. november

Så har vi taget rørende afsked med vores græske "familie", foretaget lidt indkøb og påbegyndt vores videre tur langs vandet vestpå. Vi har kraftig blæst, sol, men tunge skyer oppe i bjergene. Vi holder på en stor parkeringsplads med udsigt til havet. Vandhane ved den lille kiosk. N38°09'57" E22°20'26" - Kythnou, Akrata 25006

15. november

Vinden har lagt sig noget og solen skinner hist og her. Jeg fandt en vandhane og skyllede Erwin fri for salt - vi fik en del bølgesprøjt i går. Lidt videre ad kysten og så op i højderne til Kalavrita, hvor vi gjorde frolkostholdt. Byen er ret hyggelig med en gågade og kirke (hvor er der ikke kirker!). Sikkert rigtig livlig by i sæsonen. Klostrene er ikke lette at besøge, så vi ser dem på afstand. Videre rundt - se kortet - og ned til Aiyion, hvor vi fandt en parkeringsplads lidt uden for byen og tæt ved vandet. N38°17'17" E22°01'27" - græsmark. Det har været en utrolig flot tur, en del sol, mellem 3 og 12 graders varmt og op i 1157 meters højde.

16. november

Fin morgenstund - rolig nat - en formiddagssmuttur op i bjergene og ned igen ved Patras - igennem byen - vinke til sidste års overnatningssted. Vi satte kursen til en P-plads ved vandet i nærheden af Koligria, hvor vi holdt pause sidste år. Vi bliver her i nat. N38°09'08" E21°22'09" - fast grusbelægning og affaldsbeholder ellers ingen facilliteter - gratis. Her holder en enlig tysker i forvejen. Han har være på Kreta og fortæller at færgen fra Gythia sejler igen i midten af december - også vort indtryk fra nettet. Vi har da også besluttet at vente til første afgang - her er jo nok at se og opleve. En ældre mand kom med sin bil, hvorfra han solgte grønt, vin og brød, Vi købte lidt af ham og han hyggede sig en stund med at spille bold med Speedy.  

17. november

Igen en skyfri himmel - vi bliver her i dag. I eftermiddag tog vi så vore TravelScoot'ere og kørte på opdagelse i naturen. Det er et meget smukt område - vi så rovfugle, kvæg, geder og får. Sidste år så vi en del ibis, men ingen i år. Trods den fine, varme sol gav træerne tilstrækkelig skygge til at vi var rimeligt kolde, da vi efter knapt to timers kørsel var tilbage - Erwin gav læ, solen gav varme - herligt. Kaffen hjalp nu også.

18. november

I strålende solskin forlod vi pladsen og kørte ad de sædvanlige små veje op i bjergene. Mange rigtigt hyggelige og velholdte landsbyer. Et par gode pauser hist og her, en afstikker hen på eftermiddagen til en kloster - måske kunne vi holde der for natten. Vi nåede da helskindet frem - se billederne - blot for at se en kæmpe hængelås for porten og ingen P- plads for os. Her endte vejen, så atter retur ad den smalle, stejle og flere steder nærmest ikke-tilstedeværende vej. Ned fra de næsten 1200 meters højde til sølle 538 meter, hvor vi har slået os ned på en lille plads lige uden for en lille landsby. N37°52'03" E21°53'25" - Tripotama. Vi er kun 80 kilometer fra Tripoli og dog kan vodafones bredbånd ikke nå os. Så ingen internet i aften.  

19. november

3½ graders frost til morgen - men solen begyndte hurtigt at varme - vi nåede 12 grader i løbet af dagen. Bag apoteket er der en ældgammel stenbro. På vores videre færd mod Tripoli, besluttede vi at tage en afstikker til noget, der hed: "Cave of the Lakes" - uden at vide hvad det var og om det var åbent og tilgængeligt. Ligger ved Kastria Achania Vi blev mødt af en tjener på parkeringspladsen med en gratis velkomstdrink - uden yderligere pres for at købe noget. Erling besluttede, at det var for hårdt for ham at tage turen ind i grotten. Jeg købte billet - 9 Euro - og fem minutter senere var jeg på en guidet tur. En ganske interessant halv time ad et fint stisystem. Desværre må man ikke fotografere, så hvordan i alverden der er kommet til at ligge billeder af grotten i mit kamera - det forstår jeg simpelt hen ikke ☺ I Tripoli fik vi handlet i LIDL, hvor efter vi vendte tilbage til en Tervana, som vi havde set nogle kilometer før byen. Vi fik lov at parkere for natten - vi spiser selvfølgelig på restauranten, som tak. N37°35'32" E22°22'52" - Mantineia Lammekødssuppe med græsk salat, herligt brød og lokal vin = 23,50 Euro.

20. november

6 graders frost til morgen. Da vi ville skrue op for varmen (gas), var der ikke nok tryk på gastanken (pga. kulden) til at holde fyret i gang. Med inverter og elvarmeblæser undgik vi at det blev for koldt. Efter mange forsøg fik jeg gasgeneratoren i gang, dog på formindsket kraft. Jeg har lavet det sådan, at overskudsvarmen fra gasgeneratoren giver varme til gastanken. Efterhånden begyndte generatoren at køre jævnt, så vi stadig havde strøm til elvarmen. Endelig var der også gastryk nok til at få gasblusset i gang så vi kunne få varmet vand til kaffen. Nu ved halv nitiden begynder tingene at køre igen. Vi skal altså sørge for at have større tryk på gastanken, når det er koldt. Vi er heldigvis kun 12 kilometer fra en LPG gasstation. Solen skinner og begynder at varme herligt. Vi gjorde først holdt ved en lille fiskerihavn og prøvede at overvinde os selv til at købe friske fisk fra bådene - det lykkedes ikke denne gang! Videre til Nafplio, hvor vi mængede os med fire andre campere. Havneområdet kan benyttes til overnatning. Vi havde dog besluttet at vi ville slappe af på en campingplads i nogle dage - tiltrængt. Campingplads Triton II  Vi fandt os en plads bag på pladsen. Den ser rigtig velholdt ud med fine faciliteter. Også gratis WiFi (når det virker!) N 37° 31' 55"   E 22° 53' 28.8"
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter