Turen til Kreta

Startside Startside

18. december

Over bjergene og ned til Agia Galini, hvor vi havde en henvisning til en camper parkering. Men der var strammet op på havneområdet: "Ingen indkørsel og parkering på havneområdet for huse på hjul" - vi kørte dog ind og holdt en kaffepause - politiet skævede lidt til os da de kørte forbi, men gjorde ellers ikke noget. Vi blev enige om at respektere skiltet og finde hen til campingpladsen. Vi fandt den, den var åben og koster 14 Euro + 3 Euro for strøm. Her virker hyggeligt og jeg er overmandet af trætheden, så det skal blive godt med hvile et par dage. Campingplads Agia Galini 'No problem'  N 35° 6' 0.1" E 24° 41' 42.5" Enkle men rene faciliteter. Wifi på en del af pladsen.  

19. december

Ud over lidt tøjvask har vi virkelig slappet af - vi er et par hundrede meter fra stranden, hvor Speedy og jeg nød solnedgangen - han har ellers travlt med at lege med de andre hunde på pladsen.

20. december

En formiddagstur til Agia Galini på vore små køretøjer blev en rigtig våd oplevelse - tre våde hunde vendte hjem med vores indkøbte varer. Herligt med blomster og landboliv i december.  

21. december

Joh, vi skulle da bare lige gøre os klar med vand og tømning og så ad sted - men, men - en mystisk lyd, som vi ikke kunne identificere i første omgang, viste sig, da Erling ikke kunne få en dråbe varmt vand ud ad vandhanen, at være varmtvandsslangen under køkkenvasken, som var smuttet i en samling. Ind til mange liter vand som var sprøjtet ind unde køkkenbordet - og våde elkabler - bragte den næste times tid ind i vandslangekunstens tidsalder. Endelig kom vi da ad sted - med tømte skabe og åbenstående låger, så der kan blive gennemtørt. Vores forsøg på at følge kysten mest muligt bragte os ud på de små grusveje. Et lille kloster og siden en nybygget havn med elendige tilkørselsforhold (Kaloi Limenes) og vi endte lidt inde i landet. Vejret er ikke det bedste - truende skyer og enkelte regndråber. Men "hvor skal vi sove i nat", som det lyder i en eller anden dansk sang?  Begyndende tusmørke, en blindgyde i en lille by, ivrige unge mennesker, som hjalp, da Erwin skulle vende omkring på nærmest ingen plads - endte med at vi stoppede uden for en knapt færdiggjort taverna. Vi fik lov at parkere for natten og de kunne også servere mad for os. N34°59'41.8" E25°01'4.2" Det blev en rigtig hyggelig aften med de lokale, som vi konverserede på et for hinanden uforståeligt sprog. Krydrede lammepølser, stegte kyllingestykker, hvidkålssalat, pomfritter, oliven og brød - hertil masser af lokal vin, som blev rundhåndet delt mellem nogle af de lokale og os. 15 Euro - og vi var klar til at sove - Erling siger noget om, at han havde svært ved at finde sin seng !!  

22. december

Det har virkelig blæst i nat, så vi har vugget gevaldigt - men ellers sovet godt. Et par forgæves forsøg på at nå kysten - asfaltvejen hører pludselig op og vejen forsætter i ufremkommelige hjulspor. Vi nåede dog kysten til sidst - men det sidste stykke vej ned ad bjerget var mere end halsbrækkende. Vi har slået os ned på kajen i Tsoylsouros, hvor vi har fået selskab af en fransk camper - den første camper, vi har mødt på Kreta. N34°59'07" E25°17'11" - Tsoylsouros Regn og blæst fortsætter - gevaldige bølgesprøjt ind over molen - Speedy fik sig en skylle og blev fornærmet på mig!

23. december

Blæsten har lagt sig solen varmer igen - ikke så høje temperaturer, 10-15 grader. Vi har forsat langs kysten ad stort set rimelige veje - kun enkelte strækninger med grus og sten. Vi besluttede os for en campingplads, men vi kunne ikke finde nogen mennesker, så efter at have ventet en tid, kørte vi igen. Et forsøg ved stranden nogle kilometer længere fremme viste sig at være udelukkende privat parkering - for at det ikke skulle blive for sent med at finde et sted, vendte vi tilbage til campingpladsen - denne gang var der bid. En venlig mand bød os velkommen, vi kunne holde, hvor vi ville - han kunne ikke huske prisen, men vi kunne være ganske rolige, det ville være billigt. Han vidste heller ikke rigtigt om der var lys ved toiletterne, men vi beroligede ham med, at vi benyttede vore egne faciliteter. Længst nede på pladsen, som også er nærmest stranden og med udsigt, slog vi os ned. Vi er de eneste på pladsen. Camping Koutsounari  N 35° 0' 31.4" E 25° 49' 16.8" Mulighed for betalings-wifi. Pladsen ligger lige op til en restaurant (lukket på denne årstid) med svømmepøl. Hele pladsen er tæt bevokset med oliventræer. Sikkert en rigtig hyggelig plads om sommeren, med meget fin grusstrand.

24. december

Vi skulle lige se efter om alt var tørt under køkkenbordet - det var det absolut ikke. Endnu en gang i gang med klude, og denne gang afmonterede vi skabsdørene og har sat blæservarme på. Jeg har selvfølgelig sikret mig, at der ikke er andre utætheder. En fold i vinylbelægningen havde trukket vand, så den måtte jeg skære op, og siden lukke til igen når alt er knastørt. Stegte kartoffelskiver, store hvidløgsstegte rejer, peberfrugt og hvidløgsdressing - hertil lokal rødvin. Erling ser dog lidt skeptisk ud. Men han blev da mæt.  

25. december

Åh nej, igen vand under køkkenbordet - en samling utæt - repareret - så nu det da holde tæt. Meget blæsende og halvkoldt. Campingfatter kom med kager og frugt - vi skule da også mærke at det er jul.  

26. december

Vandsamlingerne holder tæt - alt er tørt - så nu er der orden i køkkenskabene igen. Stadig blæsende og ikke over 10 graders varme - solen ser vi heller ikke noget til - godt at vi har nogle gode bøger. Jeg har betalt for 4 nætter - 60 Euro. Vi drager videre i morgen.  

27. december

Sol til morgen, men den blev gemt af vejen bag skyerne op ad formiddagen. Dog er det en klar bedring i vejret. Vi er nået til østkysten, som må siges at være ret så barskt en natur - men stadig smuk og spændende. Hen på eftermiddagen endte vi i Kato Zakros N35°5'53" E26°15'48" - parkeringsplads. Én af de 4-5 tavernaer er åben. Vi parkerede samtidig med et ægtepar som viste sig at være svenske (Blekinge). De var på ferie her. Vi mødtes siden på den lille taverna ejet af et græsk/skotsk ægtepar. Det blev en rigtig fornøjelig aften med vin og mange små spændende retter. - Godt at vi havde en lommelygte (det er rigtigt mørkt) og hinanden at støtte os til, da vi skulle genforenes med Erwin.  

28. december

I dag har vi set en hel del til solen, men stadig en del blæst. Vi bevægede os nordpå, så vidt muligt langs kysten - meget smuk, men barsk kyst. Forsøgte at komme ud til Cape Sidheros - men det yderste område er ikke offentligt tilgængeligt. Sluttede på havnen lidt nord for Palaikastro N35°12'58" E26°16'17" - vand og toilet. Vi mødte en helt fantastisk tysker - han har for mange år siden været i en alvorlig ulykke. Kan nu næsten ikke gå og har også nogen talebesvær. Han er kørt fra Syd Tyskland på sin trehjulede hånd/arm drevne cykel og har nu været her på Kreta i en måned - han bor i sit lille telt - helt ufatteligt. Jeg gætter på han er op i fyrrene.  

29. december

Vi satte LIDL i Sitia som mål her til morgen - det er lidt lettere at finde de ting, vi skal bruge hos LIDL - men det er ikke så morsomt, som at handle lokalt - så det bliver lidt  af hvert. Vi håbede at finde en p-plads nede ved havnen - men det viste sig at være håbløst - vi fik dog hilst på Paul og Lisbet fra Blekinge, de havde fundet en parkeringsplads og vandrede nu rundt i byen. Lidt uden for byen holdt vi så pause - med glimrende udsigt - vi skulle jo også lige finde ud af, hvad vi nu skulle - på vores GPS var der en henvisning til en gammel nedlagt vandmølle omkring 12 kilometer fra os. Det lød jo interessant, så kursen blev sat - men snart blev det til en kamp med til tider mudrede hjulspor og oliventræer, som forsøgte at spærre vejen for os. Nok lidt for overmodigt fortsatte jeg kursen og førte Erwin gennem passager, som ikke var noget for ham - han fik da også et par skrammer af nogle tykke grene - så måtte jeg indse, at jeg bød ham lidt for meget - 100 meter baglæns ad de mudrede hjulspor, før det var muligt at vende om. Lidt sur på mig selv og underlagt Erlings "let" bebrejdende mine, måtte jeg så finde et sted for natten. Første forsøg var ad en lille vej til et lille sted ved kysten - men ingen steder vi kunne slå os ned i sikkerhed - risiko for stenskred eller at sidde fast. Vi var godt trætte, så en hurtig beslutning - tilbage til sidste nats havneparkering og så blive mindst to nætter
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter