Turen til Kreta

Startside Startside

13. oktober

Ganske pæn morgen - sol med skyer. Inden vi kom ad sted på vores påtænkte udflugt mødte vi "fatter", som hev os med ned i køkkenet og bød på kaffe og slibovich (jeg ved ikke om det staves sådan), han blev meget forelsket i Erlings spadserestok, som kan klappes sammen. Vi havde en reserve med, den endte han med at købe. Vi måtte desuden love at tage to stokke med næste gang og til konen en lille hund, som Speedy - nu må vi se! Vi kørte en spændende tur op i de bagvedliggende bjerge - frokost i 1957 meters højde - så kom skyerne og siden regnen. Godt hjemme igen fik ved 15.30-tiden serveret lam, kartofler og salat. Fisk - 7 Euro Lam - 8 Euro 1 liter rødvin - 3 Euro Nu slapper vi af i regnvejret - mætte og tilfredse ☺   Den nye facilitetsbygning er rigtig flot - men toiletbeholderen blev vi bedt om at tømme oppe mellem træerne!!!

14. oktober

Efter vandpåfyldning og afsked med familien fortsatte vi turen mod broen over Tara kløft - 78 km lang kløft og mere end 1000 meter på det dybeste sted. To gange tog vi en afstikker for at se en lille kirke - den ene gang ad en elendig grusvej - nå det er jo prøvet før - begge kirker var låste. Fantastisk køretur og vejret var med os. Nu har vi kurs mod Pec i Kosovo. En restaurant har givet os husly på parkeringspladsen og en fyldt mave. N42°53'51" E19°52'01" - E-65 Berane  

15. oktober

Stærk tåge og - 1 grad - vi tager en afslappet morgen - med held - klokken 10 var tågen væk og solen skinnede. Over et næsten 1800 meter højt pas nåede vi ind i Kosovo. Grænseovergangen ligger højt til vejrs. Det grønne forsikringskort er ikke gyldigt i Kosovo, så vi måtte købe 14 dages forsikring til 30 Euro - han forlangte 31 Euro, men da jeg ikke havde en Euro, sagde han pyt med det. Jeg fandt siden ud af at det var en 1 Euro han forsøgte at få til egen lomme. Ellers ingen problemer ved grænsen, alle var flinke. Nedstigningen af den snoede bjergevej - fin belægning, men til tider lidt smal når de store lastbiler skulle passeres. Ankomsten til Pec var lidt overvældende efter flere dage i bjergene - biler, gående, vejarbejde, byggeri - kaotisk. Lidt uden for byen fandt vi en restaurant, hvor vi spiste kylling og overnatter - 10 Euro for en kylling og fire øl. Så kan det vist ikke blive meget billigere. N42°38'27" E20°25'21" - M-9 Peje (Pec), Kosovo

16. oktober

Igen op i højderne og så var vi pludselig ved grænsestationen, viste vore papirer og kom i "internationalt farvand", som Erling kaldte det. Noget efter var det så kontrollen ind til Serbien - også her gik det fint, selv om de spurgte efter et id-kort, som jeg ikke vidste hvad var - kørekortet erstattede det. Til og med Pristina var turen ikke for interessant - vejarbejde, halvfærdige bygninger - men positivt er det da, at der er en kæmpe udvikling i gang. Både her og i Kosovo er der ubeskriveligt meget affald langs vejene. Et mærkeligt skilt som vi så nogle gange, men aldrig fik fotograferet var: rotter krydser vejen ! Ved hotel Vranje slog vi os ned på parkeringspladsen og kort efter indtog vi en middag på restauranten til 8 Euro - to gange fisk, en gang serbisk salat og to store øl! N42°31'57" E21°54'49" - Vranje, Serbien  

17. oktober

3 graders frost til morgen, men fuld sol. Vores fortsatte tur bragte os igennem et varieret landskab og interessante, men fattige landsbyer. Man er travlt beskæftiget med at samle brænde til vinteren. Lillemor med trillebør i skoven, eller de, der har råd til det, får leveret ved vejkanten og skal så bare selv kløve det. Mange af husene ser ubeboet og ubeboelige ud, men ved nærmere eftersyn, så er de fleste beboede. 12 km før grænsen til Bulgarien fandt vi en lille campingplads - Trickovic Express - som vi slog os ned på - 15 Euro inkl. strøm og internet. Faciliteterne er ganske gode. N43°04'12" E22°40'22" - Pirot Aftensmad på restauranten - kylling med salat og rødvin - 19,50 Euro.

18. oktober

Vi besluttede at tage en slapper i dag - lidt tøjvask og ellers hygge i solen - selv om det er frost om natten og dagstemperaturen ikke kommer meget over 10 grader er der herligt i solen. Her er et par rådyr, kalkuner, høns, påfugle og et par lænkehunde.   Speedy er fascineret af kalkunerne - og lidt voldsom!  

19. oktober

Sidst på formiddagen kørte vi over grænsen til Bulgarien. Politiet skulle lige kigge ind i boligen - vi skulle jo nødigt medbringe illegale mennesker i klædeskabet. Frokost nød vi i solen på en mark med fin udsigt. Omkring 20 grader er vi kommet op på (frost i morges.). I Montana ledte vi efter et overnatningssted - men fandt intet, vi kunne godkende, så vi fortsatte ad ruten mod Mezdra. Få kilometer uden for Montana fandt vi en restaurant/camping - campingdelen bestod af små udlejningshytter. Vi fik lov at parkere ved restauranten og gik ind og spiste to gange kyllingegryde, en gang pomfritter, en gang salat og to øl - 12 Euro. N43°23'37" E23°16'05" Men så blev jeg også syg og dårlig - feberrystelser og ondt i hele kroppen. Hertil nervesmerter i benstumpen. Så en gang piller og så i seng under dyne og tæppe.  

20. oktober

Feberen har fortaget sig, men jeg er ikke helt på toppen og har sovet det meste af formiddagen. Lidt over middag besluttede vi at køre hen og handle lidt og så finde et sted hvor vi kunne slappe af resten af dagen og natten med. Ca 15 kilometer før Mezdra gjorde vi holdt i udkanten af en lille landsby. N43°09'00" E23°39'49" - Moravitsa Vi har nydt solen hele eftermiddagen. En bondemand kom med en pose æbler til os - de fleste hilste på os når de drog forbi. Rigtigt hyggeligt. Så her til aften fik jeg en god gang tynds... - så mon ikke ondskaben kommer ud nu.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter