2010/ 11 Grækenland

Startside Startside

4. januar, tirsdag

Erling er stadig lidt mat i koderne - vi fortsætter dog op langs kysten i flot solskin - temperaturen svinger mellem 2 og 5 grader, Kysten er fantastisk smuk - det har jeg vist snart skrevet mange gange! Dubrovnik kørte vi forbi - vi har besøgt den tidligere - nord for Dubrovnik skal man igennem Bosnien - grænseformaliteterne er minimale - få kilometer senere kører man så ind i Kroatien igen. Vejene er fine snoede kystveje og udsigten konstant fantastisk flot. For natten fandt vi en nedlagt campingplads i udkanten af Makarska. Alle faciliteter er nedlagt/forfaldet - en enkelt vandhane virker dog. Egentlig hyggeligt med pladser mellem træerne og områder strækker sig ned til kysten. N43°18'19" E17°00'27"  

5. januar, onsdag

Overskyet og kun et par grader varmt - efter Split drejede vi lidt ind i landet - regnvejr - op i 450 meters højde - pause ved en lille kirkegård - stadig skøn, men lidt barsk natur. Til aften har vi slået os ned på parkeringspladsen ved Krka National Park. N 43°47'45" E15°58'09" - Lozovac Erling begynder så småt at spise normalt - men opføre sig normalt ...........!?  

6. januar, torsdag

Vi startede dagen med at køre ind i Krka Nationalpark - 30,00 lokale penge pr. person. I vinterhalvåret kan man som privat få lov at køre næsten helt frem til vandfaldene - ellers skal man parkere på P-pladsen, hvor vi holdt for natten og så tage en af de guidede ture. Der er meget fine gangstier rundt i området - jeg begav mig ad sted på en alt for lang tur - men flot er her. Erling - som har det fint nu - gik også rundt i nærområdet af Erwin. Siden kørte vi gennem en anden del af parken - her er virkeligt smukt. Denne oplevelse inspirerede os til at sætte kursen mod Plitvicka Jezera, som også er et fantastisk vandfaldsområde - jeg besøgte det for 38 år siden, da jeg var på vej til Indien i et VW-rugbrød. Vi har kørt lange øde strækninger, som er lagt øde under/efter krigen, kun enkelte steder er folk blevet eller vendt tilbage. Nærmest deprimerende at se. I Obrovac fik vi tanket diesel (hårdt tiltrængt) og fandt en overnatningsplads ved et tomt, forfaldent butikscenter. N44°11'53" E15°41'53"  

7. januar, fredag

Vi nåede til Plitvicka Jezera ved frokosttid - fortsat oplevede vi forladte, ødelagte huse. Her har været koldt og faldet en del sne, så stier og småveje er ikke velegnede for vore gåben - vi så hvad vi kunne fra Erwin og var enige om at her vil vi gerne tilbage til i bedre vejr. (så ingen billeder der fra). Vi ville have været på den lokale campingplads og slappe af resten af dagen - men snydt igen - den var lukket. Vi har så taget kurs over bjergene (888 m) i nordvestlig retning, så vi på et tidspunkt rammer kysten igen. Vi valgte at komme over og ned på den anden side af bjerget for ikke at blive fanget af isglatte veje i morgen tidlig. Lige før vores overnatningsby opdagede vi en mand ligge i sneen - jeg stoppede selvfølgelig - det var så småt ved at blive mørkt. Han viste sig at have indtaget indtil flere genstanden over de anbefalede - jeg fik ham på benene. Det virkede som om han var glad for det og han stavrede videre - Det kunne have taget livet af ham, hvis han ligget for længe der i sneen og ingen kunne se ham, når det var mørkt. Vi holder nu ved en lille købmand, som har ladet os parkere natten over - de har en lille hund, som har jagtet Speedy - Speedy ser ud til at more sig over at den ikke kan fange ham. N45°03'02" E15°12'23" - Jezerane

8. januar, lørdag

Fredelig nat - lidt indkøb hos den flinke købmand - vinke pænt farvel og så ad sted. Igen bjergpas med højder op til 1060 meter. Nogle steder en del sne - ellers tåget - eller rettere: vi var indhyllet i skyerne og sigtbarheden var yders ringe - samtidig gjorde det landskabet yderst fascinerende. Vi havde sat kursen efter Rijeka, hvor der på den anden side af byen skulle være en åben campingplads - vi trænger til et ordentlig hvil og batterierne til en dybde opladning. Campingpladsen var lukket - en anden var også lukket (bommen dog åben), men naboen sagde, at vi bare kunne holder der, så det gjorde vi. N45°18'36" E14°17'03" Poljane  

9. januar, søndag

Vi kørte til Trieste i Italien - via Slovenien - her skulle være nogle camperpladser med faciliteter.  Efter at have fundet to steder, som begge lå indeklemt i små gader - ikke engang hyggelige gader - som vi næsten måtte klemme os igennem, opgav vi selve Trieste - vi er trætte og behøver et sted at slappe af. Næste sted jeg havde på GPS'en lå 12 km uden for byen - det viste sig at være i Slovenien - men fint nok med det.  Stedet er et stort hestestutteri, kasino og golfresort. Vi fandt camperpladserne, som ligger rigtigt fint i den ene ende af et stort parkeringsområde, med hestefoldene til nabo (dog uden heste). Jeg spurgte efter vand, men de havde problemer, så det kan vi ikke få fyldt på - håber vi har nok til brusebadet i morgen tidlig. N45°40'07" E13°53'01" Lipica, Slovenien Vejret er mildt, men meget fugtigt og diset/tåget.  

10. januar, mandag

Regnvejr - da jeg var ude med Speedy her til morgen blev jeg overrasket af et et fantastisk syn - omkring 30 hvide heste kom galoperende forbi os - Speedy var selvfølgelig straks parat til at jagte dem  - havde jeg dog bare haft mit kamera med mig. Man kan i øvrigt få rundvisning på stutteriet mod betaling. Vi kørte ind i Italien igen - vi skulle handle PREP - et hudplejemiddel som kun kan købes i Italien - herefter gik turen snart tilbage til Slovenien - herligt med de åbne grænser - med retning mod Camping Chalets Koren. Undervejs fik jeg frie tøjler i et kæmpe indkøbscenter - Erling gjorde frokosten klar - ud over lidt almindeligt indkøb fik jeg købt er nyt kamera til Erling - hans kamera gik i stykker for en uges tid siden. Regnen fortsætter - vi glæder os til campingpladsen, hvor vi vil slappe af i to nætter !! UHELDIG igen - to ugers ferie fra og med i dag! Beslutter at vi kan holde uden for pladsen, men vi mangler vand - ikke regnvand! - så ad sted til nærmeste tankstation, hvor de er rigtigt flinke og vi får fyldt tanken op med vand. De fortæller os, at det har regnet i to måneder, på nær tre dage, Tilbage til campingpladsen hvor vi parkerer lige uden for - og regnen fortsætter - og vi har pludselig problemer med kørelyset - ingen lys bag på - forlygterne slukker ikke når jeg tager tændingen fra - først når jeg tænder og slukker lystet manuelt, slukker forlygterne - en sikring er sprunget og udskiftet - men det virker stadig ikke - våd, træt og sur lader vi det være til i morgen. Aftensmaden blev et par sandwich som jeg havde købt på benzintanken - ualmindelig kedelige! Stadig regn!  

11. januar, tirsdag

Regnen fortsætter - var ude og se lidt på pladsen, rigtigt hyggeligt sted mellem bjerge og en rivende flod. Undergrunden var så gennemblødt flere steder at det var som at gå på en luftmadras. Vi fortsatte nordpå i flotte bjerge og højder på over 1100 meter. Her er tøvejr nu, men stadig ganske megen sne, det har også sneet i nat i højderne - og føret er sjappet. Vi gjorde holdt for at tage billeder - så ville trindbrætte pludselig ikke gå op  og en pære var gået i baglygten - rodede med ledninger under bilen og sikringer inde i bilen - fandt endelig den uduelige sikring - behøver jeg at sige, at jeg var våd og kold? Købte vignette og kørte ind i Østrig - nu på motorvej, hvilket vi stort set ikke har kørt på på hele turen. Besluttede os for at forsøge med endnu en campingplads, som skulle være åben. Denne gang var vi heldige - sandelig også på tide - vi er trætte og behøver at hvile ud. Stadig tøvejr, men her ligger også en del sne. Vi holder med udsigt over søen. Her kan købes internetadgang - men rasende dyrt. Man kan købe fra to timer (9,00 €) og op til 14 dages forbrug (39,00€). Vi købte 7 dage (29,00€) - det kan så benyttes på andre HotSpot steder i Østrig.  

12. januar, onsdag

Herligt at kunne slappe af i dag. Indkøb i det lokale supermarked - en dame kiggede på os og begyndte at tale dansk - hun var Wienerbarn og havde stadig forbindelser til Danmark. Til aften fik vi vores næste overraskelse: vi havde næsten ingen strøm på batterierne, selv om vi havde udvendig tilslutning til 230 volt - dermed skulle batterierne være fuldt opladet. Igen rode med sikringer i mørket - jeg kunne ikke finde fejlen, så vi startede motoren for at den kunne lade batterierne i en times tid. Vi må finde et værksted i morgen.  

13. januar, torsdag

Damen i receptionen var virkelig hjælpsom - hun ringede rundt og fandt et firma 14 km væk, som kunne tage os med det samme. Vi pakkede og drog ad sted. En rigtig flink mand afmonterede forsædet og elektroboksen under sædet. En sikring inde i boksen var gået. Den blev skiftet - men desværre hjalp det ikke og han kunne ikke gøre mere for os! Alt blev samlet igen og vi besluttede at drage ad sted mod Tyskland, hvor firmaet, som laver disse elektrobokse ligger i Markdorf - 480 kilometer væk - vil prøve at nå dertil i dag, så vi kan få den lavet i morgen tidlig - forhåbentlig! Ud på motorvejen og ad sted - over Alperne (over 1300 meter) - lidt sol til frokost - øsende regn resten af dagen. Nåede Markdorf klokken 21:10 - parkerede ved firmaet - gik trætte i seng.  

14. januar, fredag

Sovet godt - op klokken 6:00. Indskrivningen åbnede kl. 8:00. Hvis jeg kunne begynde at afmontere forsædet ville en medarbejder komme og hjælpe os ved ni tiden! Super venlig og effektiv hjælp - kl. 10:30 var vi køreklare igen. Ladeaggregatet i elektroboksen blev repareret - kunne skyldes pludselig ændringer i strømforsyningen. Vi har bestilt et beskyttelsesrelæ, som sikrer at dette ikke sker igen. Vi slap med 59:00 € - så det var ikke så galt. Vi kørte via den tyske alpevej (rigtig smuk) til en Camping Cheque plads: Fint vejr - det kunne vi have brugt i går på den lange køretur!

15. januar, lørdag

Herlig afslapning i dag - forårsagtigt vejr.  

16. januar, søndag

I frost, men ellers fint vejr er vi kørt til München og fundet frem til Nord-Vest campingpladsen i Ludwigsfeld lidt nord for München. N48°11'58" E11°29'45" En mindre plads med de nødvendige faciliteter. I morgen skal vi besøge Travelscoot-firmaet (www.travelscoot.eu), da han skal se på mit køretøj - jeg synes motoren har en mislyd.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter