2010/ 11 Grækenland

Startside Startside

11. november, torsdag

Vores lille kompresser kom på arbejde i aftes - en motorbåd var trukket i land, men da den kom op traileren viste det sig at trailerens dæk var flade - godt vi kunne hjælpe. Senere var det er fisker, som var kommet i kaffenød - Erling bryggede straks en halv liter kaffe til staklen - som tak fik vi den første fisk han fangede - renset og klar til panden - smagte udmærket. Vi fulgte kysten til Macedonia - undervejs skejede vi ud og jeg købte et par lange bukser og Erling 4 par sokker. Vi drejede ind over den macedoniske halvø og fandt en tavern, hvor vi fik lov at holde for natten - spiste salat og kotelet. N40°29'47" E023°25'23" - lidt over 400 meters højde Højlandet her er ren uspoleret natur - ind i mellem charmerende landsbyer.   Joh, vilde dyr ser vi skam også - ovenstående kom vi ret tæt på!  

12. november, fredag

Vi passerede Thessaloniki via motorvejen (vi kører ellers sjældent på motorvej) for at komme nemt uden om storbyen, som vi ikke ønsker at rode os ind i. Herefter fandt vi en lille havn, hvor vi hyggede os et par timer. 10 km længere langs kysten fandt vi en lille bugt med fiskerbåde, hvor vi så har slået os ned for natten - igen en fin dag. N40°22'39" E022°37'39" - Archea Pydna  

13. november, lørdag

Bortset fra en tur til den nærliggende by - indkøb - har vi tilbragt dagen med at se på fiskerne og deres både. I supermarkedet blev jeg noget overrasket, da en lille glad hund fandt mig ved køledisken! Speedy var smuttet ud, da Erling ville stå ud af Erwin - I supermarkedet tog man det meget roligt og Speedy blev bragt ud til Erwin og Erling.  

14. november, søndag

Igen en flot dag - vi besluttede at tage ind i landet i retning af Kalambaka - op over 1000 meter - fantastisk flot natur - frokostpausen blev på en bjergkam, hvor vi til begge sider kunne skue ud over hver sin dal - imponerende. Tid til tankning - første tankstation var lukket, men toilettet var åbent, så vi kunne tømme vores toiletkassette - næste tankstation havde udsolgt af diesel. Vi kører aldrig så langt ned i vores tankbeholdning, så vi havde rigeligt til næste sted, som var åben og havde diesel. Til kaffetid fandt vi et lille sted lidt fra vejen ved et vandløb og midt i naturen. Vi blev hurtigt enige om at blive der for natten.  Efter en times tid kom der en bil og manden talte nogle få ord på tysk - i de første mange forsøg, forstod jeg at vi ikke måtte holde her, men så kom Erling humpende ud støttet af sin stok og spurgte om det sammen - Ingen problemer, sagde manden. Efterhånden kom der en masse hunde - lidt efter en jæger med sit bytte - en hare - om vi havde en plastikpose? - jo da. Siden kom fåre- og gedeflokken, så der var en leben omkring os. Hundene blev hurtigt glade for vores foder - så de hang på os, som fluer om risengrøden! Jeg fotograferede nogle nærbilleder af grene med mos m.m.

15. november, mandag

Ikke langt fra vort overnatningssted fandt vi et vandingssted, hvor der var tilstrækkelig tryk på vandet til at vi kunne fylde Erwins tank op. Det tog en time! Disse vandhaner og vandingssteder findes med jævne mellemrum, så det er blot at finde et hvor man kan koble vandslangen på. Vi formoder det er rent, men for en sikkerheds skyld har jeg kommet vandrens i. Området vi herefter havnede i viste sig at være en stor overraskelse ud i fantastiske klippeformationer og klostre spredt ud på klippetoppe og klippesider. Vi besluttede at logere os ind på Campsite Vrachos Kastraki  En tur på vores TravelScoot'ere bragte os nærmere klippeformationerne - men pludselig sagde min stop - jeg var bange for at det nu var slut med motoren - overbelastet. Vi trillede nedad til campingpladsen, så ville den minsandten - men ned lød underlig. Jeg rodede og justerede - måske er den blevet bedre. Det ser ud til at motoren slår fra, når den bliver for varm. Det må jeg spørge firmaet om, når vi er på nettet igen.

16. november, tirsdag

Vi kørte en lille tur på vore TravelScoot'ere igen i dag - min slog igen fra da vi havde kørt nogle hundrede meter op ad bakke. Jeg har nu kontaktet firmaet for at høre om det er normalt. Erling tog sig lige et styrt på sin TravelScoot - lidt for meget fart på ujævn grund - han er lidt vild! - hjem og få plaster på albuen og knæet - skjorteærmerne skal ændres til korte ærmer !! Men ellers ser han glad of fornøjet ud. Ellers har vi slappet af - nydt udsigten fra campingpladsen - så det er jo bare livet!  

17. november,

onsdag

Tåge og regn til morgen - vi forlod campingpladsen for at køre op til klostrene - men nu kl. 10.30 regner det og er virkelig tåget, så vi holder på P- pladsen ved Varlaam klosteret og ser tiden an. Efter frokost og en middagslur var det klaret gevaldigt op, kun enkelt lavthængende drivende skyer, som gjorde sceneriet endnu mere interessant. Billederne taler for sig selv - de mange trapper op til klosteret måtte vi dog undlade at opleve på nært hold. Da vi ville videre til det næste kloster - var sigtbarheden igen ned på få meter, vi kørte med tågelygter og katastrofeblinklys tændt. Dette område har nok været det foreløbige største højdepunkt på turen. Videre sydpå - jeg skulle købe ind i LIDL, mens Erling lavede kaffe - da jeg kom tilbage var han nærmest grøn i hovedet - kaffekanden havde fået en flyvetur, så kaffe og glasskår flød ud over gulvtæppet. Jeg blev sendt ind i LIDL igen - ny kaffemaskine - nej, men en the-brygger havde de, med lidt modifikationer har vi så fået den til at virke som kaffemaskine. Nu var det ved at være tid til at finde et sted for natten - parkeringspladsen ved en lille kirkegård passede fint til formålet - og så havde de minsandten trådløst internet - joh, selv i døden skal man da have internetadgang! Vi er vist ikke helt med i lille Danmark !! N39°24'22" E21°53'20"  - Artesianon

18. november, torsdag

Wow - i skrivende stund - lidt over 17.00 og begyndende tusmørke - holder vi et mystisk sted i næsten tusinde meters højde - man er ved at bygge en cafe her - så stedet fungerer udmærket som overnatningssted - men hvor er vi og hvordan er vi kommet her? Vi begyndte med en fantastisk tur over bjergene i sydvestlig retning fra vort overnatningssted. Storslået natur og gode, snoede serpentin veje. GPS'en bad os om et venstresving - det gjorde vi - grusvej, men fin og velholdt, så det så ok ud. Men ak og ve - den blev smallere, mere hullet - det regnede, ind i mellem forsvandt vi i skyerne og havde kun få meters sigtbarhed. Op i 1550 meters højde - første og andet gear benyttes flittigt. Erling skal tisse hvert 10. minut - denne tur virker vist vanddrivende på os begge to. Ind i mellem mistede GPS'en sporet og vi måtte vælge rute ud fra bedste hjulspor og intuition - nogle gange besluttede vi at vende om og prøve lykken på en anden vej - vende på en våd grusvej med styrtdyk til den ene side og mudderrabat og klipper til den anden - jo det er hyggeligt. Jeg elsker ellers disse udfordringer, men her sidst på eftermiddagen er min kærlighed fordampet. Vi har ikke set et menneske i flere timer - ind i mellem er der små grupper af huse i pæn stand - men øde og forladte! Nu fandt vi det sikrets at stoppe for natten - fast grund under hjulene - så må vi se hvad morgendagen bringer! N39°11'12" E21°38'40"  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter