2010/ 11 Grækenland

Startside Startside

19. november, fredag

Fint klart vejr til morgen - vi er rede til at find vejen ud ad vores labyrint, Tilbage af sammen vej, som vi var kommet ad i går - et enkelt forsøg på en "ny" afkørsel bragte os ud i mudder, så Erwin kom i dansehumør - ikke særlig rart på smalle bjergveje - så vi fik vendt om hurtigst mulig. I den ellers "tomme" by var der alligevel ikke helt tomt - røg op ad en skorsten - ind og spørge om vej. Manden pegede og forklarede - jeg tror jeg forstod nogenlunde - vi fortsatte og fandt en afkørsel, vi ikke havde turdet tage dagen før. Der var en skilt, som vi tydede som Agrafa - det bynavn manden havde talt om. Lidt senere stod en mand ved vejkanten, vi spurgte efter Agrafa -  vi var på rette vej. Tre timer og 30 kilometer (ca. 10 km i timen) kom vi til asfalt - og et sted vi kunne parkere for frokosthvilet. Herligt med et hvil - men asfalt! Joh 100 meter! Så lidt skuffede fortsatte vi - - og noget senere blev det faktisk til god asfaltvej. I byen Karpenissi fik vi handlet lidt ind og tanket diesel. Så var det også tid til at finde et sted for natten. Det havde taget hele dagen at køre 80 kilometer - vi er trætte. Vi skulle dog lige over endnu et bjergpas i 1100 meters højde før vi fandt et sted i en lille by med et parkeringsområde ved sportspladsen. N38°56'55" E21°57'22" - Agios Georgios Erwin har nu fået tilnavnet Bjerggeden! Han har klaret det fantastisk på veje (hjulspor), som bestemt ikke er beregnet for autocampere.  

20. november, lørdag

I Lamia forsøgte vi at tanke gas - men det viste sig ikke at være muligt - vi skal til store byer for at tanke gas, sagde de alle. På en Shell-tank, hvor vi spurgte om gas, kunne de også vaske biler også i Erwin størrelse - så det fik vi gjort - han var nu også godt snavset. 15,00€ - i Thiva kan vi få gas!  Vi har så kørt langs kysten for at finde et sted at være - det blev til stranden ved Arkitsa - her holder i forvejen 5-6 autocampere. N38°45'18" E023°01'51" - fine pladser mellem træerne og med udsigt over vandet - meget smukt. Her er godt nok et skilt om at man ikke må campere - men det er vel lige som de græske færdselsregler - de er til for at blive brudt. Vi besluttede dog senere at flytte hen på havnekajen, hvor der er mere at se på - færger til tre forskellige destinationer, fiskere og cafeer.

21. november, søndag

Jeg er  meget træt, så ud over et par besøg på cafeerne, har vi slappet af - herlig sol og flot udsigt. Til aften lød den på græsk salat og store stegte rejer, hertil en Amstel øl.

22. november, mandag

Vi fik selskab af en græsk autocamper i aften.  Jeg har her i formiddag været oppe på taget og vaske solfangerne - de skulle jo gerne være så effektive som muligt. Vi er jo i vinterhalvåret, så, selv om vi er sydpå, står solen lavt og det begynder at blive mørkt ved femtiden. Tanken var at finde et rart sted ved kysten, uden at skulle køre alt for langt - vi fandt med lidt besvær til Theologos - frokost - men vi fandt ikke et sted vi ville blive. Videre - men lukkede veje og dårlig vejledning af vores GPS gjorde turen lidt forvirret - vi fandt dog til Larimna, som har et stort stenbrud (røde sten og masser af støv) - den videre tur bragte os gennem røde byer - rødt støv over alt - det har ikke været rart at bo i. Vi har en adresse i Thiva, hvor vi skulle kunne få gas, så vi satte kursen i den retning og omkring 15 km fra byen drejede vi ind i en mindre by og fandt et sted for natten oppe ved en sportsplads. Da jeg var ude med Speedy - det var mørkt - var der pludselig en mand der råbte mig an oppe fra nabohusets altan - jeg blev så forskrækket at de små hår i nakken strittede og hjertet slog er par kolbøtter - han ville vel vide hvad vi lavede her. Med lidt besvær blev han vist beroliget og sagde ok til at vi blev. Vi gik i seng og så film - pludselig var der blå blink uden for og der blev banket på døren - nå bukserne på og lukke op - security skulle også lige tjekke os - vi kunne da fint holde her, de skulle nok passe på os - endelig ro.  

23. november, tirsdag

Vi fik en rolig nat og begav os ad sted på gasjagt - vor henvisning til gastanken var heldigvis korrekt, så vi fik fyldt op. Vi forsøgte så at finde en Vodafone-forretning - så vi kunne købe mobilt internet - vi fandt forretningen inde i de smalle gader i centrum - men at finde en P-plads til Erwin var umuligt - selv betalingspladserne sagde, at de ikke ville have en kæmpe som Erwin ind på deres område - diskriminering, kalder jeg det :-). -så vi opgav. Videre til Porto Germeno, hvor vi fandt den lille fiskerhavn, hvor der var en fin lille plads til os: N38°09'25" E023°13'21" Smuk plads - vandhanerne viste sig dog at indeholde saltvand, men vi har stadig halv tank - så pyt. Lidt uvejr midt på eftermiddagen - så fint igen - et par mænd skulle have deres båd op af vandet - de fik en hjælpende hånd. Vi fik en flaske lokal rosevin. Venlige mennesker.  

24. november, onsdag

Kraftig regn i nat, men det ser ud til at blive fint i dag. Det blev en rigtig fin dag - formiddagskaffe på en bar ved en lille havn - nabocafenens ejer viste sig at tale dansk - havde boet 10 år i København. Vi var ved at mangle vand, men fik at vide, at det var ikke så nemt i dette område - drikkevand skulle købes på flaske. Videre - igen med grusveje for øje - vi takkede dog nej og tog en anden rute over et mindre bjerg og kom ud til kysten på den anden side af den lille halvø. Bageren havde en vandslange liggende uden for, så vi spurgte om det var drikkevand - en kunde kunne nogle få engelske ord og sagde, vi skulle lidt længere frem ad vejen, så ville der være en drikkevandspost - hun skulle samme vej, så hun viste os hvor der var. I Ireon var vi først op ved fyret, hvor der også er arkæologiske udgravninger (som masser af andre steder i Grækenland) - nyde den skønne udsigt og en kop kaffe. Nede ved indsøen fandt vi vor plads for natten - meget smukt sted ved vandet. Her står ganske vist camping forbudt - men vi er uden for sæsonen - så det tager vi ikke så tungt - det meste er jo lukket ned for vinteren (som føles om dansk sommer).  N38°01'55" E022°52'22"    

25. november, torsdag

Internet har vi ikke haft i flere dage, så mor når ikke at få sin torsdagsmail - men hun får nok sin besøgsven (Anne) til at ringe op i eftermiddag. Vi fortsatte i retning af Korinter-kanalen - undervejs fandt vi en åben internetforbindelse, så hjemmeside og e-mail til mor blev ordnet i tide. Vi ankom til den nordlige ende af kanalen - bilerne holdt i kø for at komme over broen - et kæmpe skip var på vej gennem kanalen - fascinerende. Vi undrede os over broen - ikke en vippebro, ikke en drejebro - hvad så for en bro? Vi fik svaret, da et skib skulle passere - en undervandsbro!!! Skibet sejlede bogstaveligt over brostykket, som var sænket ned i vandet - det har vi godt nok aldrig set før. Vi holdt pause og håbede på flere store skibe - men kun en turbåd passerede. Videre til den anden ende af kanalen, hvor der var et fint kik ned ad kanalen med de høje klikppemasiver på hver side. Vi havde en svag netforbindelse her, så de lykkedes mig at finde Vodafone adressen i Korinth - der kørte vi så hen, der var stadig aftermiddagslukket, så vi fandt nemt en parkeringsplads og slappede af i en times tid. Købte mobilt internet - 19€ for 10 dage. Jeg havde læst at man kunne holde på P-pladsen ved det gamle Korints arkæologikse udgravninger. På vejen så vi en Camper-Stop- skilt, som vi fulgte - troede det var til P-pladsen. Det var en nyoprettet camperplads - kun 8 måneder gammel. Alle camperfaciliteter - udsigt ud over byen og havet. Kun få hundrede meter fra de arkæologiske områder og landsbyens centrum med forretninger og restauranter. N 37°54'41" - E 22°52'43" CAMPER STOP "AFRODITES WATERS"  Ancient Corinth, Greece  tel:  +30 27410-27333,  +30 27410-31651,  +30 27410-31262  www.camperstop.gr En overstrømmende velkomst - græsk kaffe med syltede figner. "Fatter" taler lidt fransk - hans søn i nabohuset taler lidt engelsk.  

26. november, fredag

Herligt at slappe af - vi har testet vore TravelScootere - som anbefalet fra forhandleren - kontaktet ham med resultatet - vi får en lavere gearing tilsendt til min, så den kan klare min store vægt på bakkerne. Vi bliver derfor her til forsendelsen ankommer. Familien her er helt enestående - klokken 14 serverede de blæksprutte i pasta (bedste blæksprutte jeg nogen sinde har fået (jeg er ellers ikke vild med blæksprutte)) og en ½ liter vin - senere vi fik en kæmpe pose friske appelsiner. Vi har benyttet deres vaskemaskine og fået bund i vor snavsetøjspose.  

27. november, lørdag

Vi har haft +20 grader i nat - lidt overskyet til morgen. "Fatter" kom med en halv kasse (8-10 liter) lokal vin, årgang 2005, som vi skulle have - helt overvældende. Han skulle også lige have en demonstration af vores TravelScooter. Barnebarnet prøvede en lille tur. Han og Speedy spiller fodbold sammen - det har de begge fornøjelse af. Han er vel omkring de 10 år og går på idrætsskole - vil gerne være professionel fodboldspiller - han har talenter, siger Gran Papa. 23 grader i skyggen!  

28. november, søndag

 "Fatter" kom med græsk kaffe og masser af honningdyppede fritureboller (lidt æbleskiveagtige) her til morgen - igen overvældende - og så i kirke - altså Fatter og Madame! Så i eftermiddag kom Fatter igen, denne gang med stegt kød og hvidkålssalat - vi er helt overvældede og ved ikke hvordan vi kan gøre gengæld. En lille tur på vore scootere - min volder stadig besvær på bakkerne, men det bliver nok bedre nå det nye gearhjul kommer. Kaffe og indbagt feta på tavernen i byen - vore små køretøjer vækker opsigt.  

29. november, mandag

Disse utrolige mennesker bliver ved - kaffe og småkager her til morgen og invitation til at spise sammen med familien i aften. Vi har via interflora bestilt en juledekoration til dem - den bliver leveret i morgen - noget må vi jo gøre for at takke dem. Herligt aftensmåltid - ris, kylling, hvidkålssalat, en slags frikadeller, indbagt spinat, fetaost, frisk hjemmelavet vin og frugt. Trods sprogproblemer lykkedes det både at tale lidt politik, lidt religion, rejeoplevelser og meget andet. Fodbolddrengen går også til karate - han stiler mod sort bælte til næste år - han går i 5. klasse.  

30. november, tirsdag

Græsk bønnesuppe til frokost ---- vi er så forspiste at vi knapt kan rokke med ørene --- det kan vi i øvrigt heller ikke til daglig. Fatter syntes vi skulle smage hans chilipepper - de gjorde vi så - vi overlevede med nød og næppe! Ellers har vi bare hygget os med en god bog  

1. december,

onsdag

Familien var begejstrede over den flotte blomsterdekoration, som de fik i går - jeg havde bestilt en juledekoration, men det kender man tilsyneladende ikke her. Fyldte blæksprutter til frokost - joh, vi bliver forkælet. Vi har også fået vores gearhjul her til morgen- det er monteret og afprøvet - en tur op til byen - det klarede scooteren meget bedre nu.  Ud for en cafe blev vi råbt an - kom og få en kop kaffe og en drink med os. Det blev rigtigt hyggeligt og tjeneren hjalp os med det sproglige. Flere er interesseret i vore TravelScoot'ere, så jeg skriver hjemmeside-adressen til dem. Vi har nu også fået nogle visitkort fra firmaet. Også aftensmaden - afskedsmåltidet - Gril-koteletter med tilbehør.  
Ved bestillingen forsøgte jeg at skrive en hilsen på græsk - ved leveringen så det sådan ud!
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter