Spanien og Portugal 2006/07

Startside Startside

Tirsdag den 06-02-2007 19:44:27

Vi har været en tur ude forbi Altea – også ganske forvokset siden sidst – så strækningen, hvor ulykken skete i 1979, men min erindring om ulykken er næsten lig nul, så nøjagtigt hvor, ved jeg ikke. Lidt mærkeligt at tænke på hvor tæt jeg var på at afslutte livet. Dernæst ledte vi efter Leif’s hus lidt uden for La Nucia – også her var alt ukendeligt, hvad der før var klippeskråninger og halvvild bevoksning, er nu bebyggelse af enhver art. Jeg kunne intet genkende, kun vidste jeg hvor området var, hvor jeg skulle lede – og jeg fandt det – huset var ikke særligt forandret siden den gang – men området var ukendeligt. Så kørte vi lidt op i bjergene, hvor jeg en gang forelskede mig i en gammel vandmølle – den måtte vi dog opgive at finde – nyanlagte veje og bebyggelse, gjorde det umuligt for mig at finde stedet, hvor den lå – det er jo heller ikke sikkert, at den eksisterer mere. Men en smuk tur blev det dog til – tilbage i Benidorm sad vi fast i trafikken – grusomt – jeg fatter ikke at folk kan være vilde med at holde ferie i den trafikos og kaos. Hjemme på campingpladsen overtalte jeg Erling (det var sandelig nemt) til at spise paella på restauranten – ualmindeligt velsmagende. Et lille hvil – og så en gang minigolf. I morgen går det så videre mod Barcelona. Bonnich har haft tynd mave i nogle dage, og ikke rigtigt været på mærkerne, hvis ikke det bliver bedre, må hun en tur til doktormanden – men vi håber det er ved at være overstået.  

Onsdag den 07-02-2007

Vi har fint vejr til morgen, så vi gør os klar og forlader Benidorm med kurs mod Barcelona. Da vi nu har vendt næsen hjemad, har vi besluttet at køre så langt som muligt, og benytter derfor også betalingsmotorvejen – selv om det koster omkring 250,00 D.kr for strækningen op til Vilanova (ca. 60 km syd for Barcelona). Turen er gået godt, dog en del blæst enkelte steder og deraf nedsat hastighed. Vilanova Camping er KÆMPE stor, men virker tiltalende – information på dansk! Masser af danskere, som straks kom for at hjælpe os på plads. Trætte.  

Torsdag den 08-02-2007

Stille og rolig dag, en tur til byen for lidt indkøb, ellers afslapning. Aftensmaden: fiskeboller, som nærmest var uspiselige – Bonnich var godt tilfreds!  

Fredag den 09-02-2007

Lykønskninger fra Aase og mor (vores bryllupsdag) – silende regn, så Barcelona blev aflyst for i dag. Vi har trådløst Internet på pladsen (3 euro om dagen), det fungerer rigtigt godt. I eftermiddag blev det rigtigt fint vejr – så det var herligt. Fik talt med to, der har Grand Vitara – roser den i høje toner. En anden har Hobby 540 – som vi har forelsket os lidt i – også den roste de højt, var den bedste campingvogn, de havde haft. Havde tidlige haft en Sollifer, som nærmest faldt fra hinanden!  

Lørdag den 10-02-2007

Solskin – af sted til Barcelona og se på de specielle bygningsværker. Det blev en meget smuk tur langs kysten – det havde vi ikke forventet. Byen er meget spændende at kigge på – utrolige bygningsværker og arkitektur. Ramblaen (hovedstrøget), er nok også nogle timers ophold værd – men parkeringsmulighederne er begrænsede. Dog ikke umulige – vi drak kaffe på en fortovscafé – rigtig spændende dag – Barcelona er et besøg værd. Sidst på eftermiddagen, så vi på campingvogn nær campingpladsen - spanskbygget Sunroller – fin vogn. I morgen går det så videre nordpå.  

Søndag den 11-02-2007

Utrolig flot dag at køre i. Temperaturen nåede op over 24 grader i skyggen her i eftermiddag. Vi har kørt ad glimrende betalingsmotorveje – så vi er nået til Montpellier i Frankrig. Campingpladsen hedder noget så enkelt som Sunelia Le Plein Air des Chenes og er glimrende – privat bad og toilet – det har vi ikke set før. Vores støttehjul er gået i stykker i forskruningen, så det ikke kan drejes op. Vi har ikke fundet nogen steder at købe et nyt – men vi klarer os til vi finder en forhandler undervejs – vil i alle tilfælde ind hos en campingvognsforhandler ved Hamburg – må jo lige se på de tyske campingvognstilbud! Bonnich er dårlig i maven igen – det lille pus! Er ellers ved godt mod.  

Mandag, tirsdag og onsdag den 12. 13. og 14-02-2007

Vi har kørt og kørt og kørt – og er hjemme onsdag aften ved 19:00 tiden. Bonnich ok igen. Vejret har været mildt med nogle regnbyger undervejs – nætterne tilbragte vi på rastepladser – fornuftigt placeret under lamper, hvor der også er aktivitet hele natten – man må jo tænke på sikkerheden. I Hamburg gjorde vi holdt – som planlagt – hos Caravan Stephan, for at se en Hobby 540 De luxe UL fra 2000. Den så rigtig godt ud – vi fik sælgeren til at give os et skriftligt tilbud på vognen med moover og markise monteret. Vi så også på en ny Hobby – men den var allerede ved at falde fra hinanden, loftbeklædning m.m. var simpelthen ved at falde af – sælgeren sagde også: ”Køber man en Hobby for man sig en hobby!” – det ser ud til at være tilfældet. Fik også købt et nyt næsehjul. Efter frokost på hans parkeringsplads fortsatte vi turen hjem. Epilog Hvis I ikke allerede har gættet det, så kan vi fortælle, at det har været alle tiders tur. Vi skal af sted igen til efteråret – men med en nyere campingvogn og en nyere bil – alt tilpasset vore ønsker og behov, som vi nu rigtigt har fundet frem til. Vi har kørt 10.650 kilometer i alt. To måneder og to dage med alle udgifter iberegnet, beløb sig til en gennemsnits pris per dag på 625,00 D.kr. Det synes vi selv er ganske rimeligt! --- PS - herligt at sove i en ordentlig seng igen - Bonnich ville dog hellere ad sted i Rullemarie - hun peb hele aftenen. Vi lovede hende en fantastisk tur til efteråret.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter