Spanien og Portugal 2006/07

Startside Startside

Tirsdag den 19-12-2006 07:16:41      Nat: 5,5C      Dag: fra 5C til 9C, overskyet

Jo tak, sovet godt. Fik ikke fortalt, at vi have glemt at fastgøre tv’et i går, ved første stop opdagede vi, at det hang i kablerne på siden af køleskabet – uha, uha – det skal ikke gentage sig. - Det har fået en meget lille skade i skærmen, ude i kanten, så vi var heldige. Vi ville benytte den trådløse internetforbindelse på campingpladsen, men sikke et bøvleri med min computer, den ville bestemt ikke accepter forbindelsen. Nå, men Erlings computer klarede det fint, så vores e-mail- turbeskrivelse er sendt af sted og vi har modtaget alle reklamemails. Selv banken kom vi i forbindelse med – den havde det fint! På grund af ovennævnte problemer, kom vi sent af sted – vi er derfor ikke nået til Spanien endnu, men til Bayonne nord for grænsen. Campingpladsen var udmærket, ikke mange gæster, så Bonnich kunne løbe løs. Corned Beaf til aftensmad – det blev til noget underligt ruskomsnusk, men smagte udmærket.  

Onsdag den 20-12-2006 19:18:52

Vi havde fin tur til Spanien – kun 85 km – ad en smuk rute, vejret er overskyet. Grænseovergangen lagde vi knap nok mærke til - vi var bare lige pludselig i Spanien. Vi er nu på vores post-campingplads – ankom ved middagstid og spurgte til vores post (de videresendte camping checques med Guld Kort) den var ikke kommet – men postbudet ville komme om en times tid – OK, vente – vi havde lige spist sildemadder med øl (ingen snaps), da den flinke mand kom med vores brev – nu kan vi endelig nyde godt af billige overnatninger. I eftermiddag skulle vi lige handle ind – jeg lyttede ikke til Erlings anvisninger og endte på betalingsmotorvejen – 12 km – Erling benyttede selvfølgelig lejligheden til at hakke på mig – ja, så’en er livet. Det blev dog en smuk tur til tilbage langs kysten. Vi fik også handlet ind. Vi har en storslået udsigt fra vores campingplads. Tog et aftenbillede. Jeg har givet Frk. Navigator besked om at give os en smuk tur i omegnen i morgen – hun arbejder på sagen. Aftensmaden er i ovnen – kylling med pasta, ananas og gulerødder, hertil fransk flute.  

Torsdag den 21-12-2006 07:33:10     nat 5C       dag: fra 5 til 8C, overskyet

Vi overlevede det fine måltid i aftes, smagte glimrende. Naboen forstyrrede os, han sagde vi forstyrrede ham – vores bas var for høj, det blev der så gjort noget ved og alt blev igen idyl. Det blev en fin køretur i den omkringliggende natur, vi nåede dog ikke hele Frk. Navigators rute, idet hun ikke havde taget højde for de mange hårnålesving – 20 - 50 km i timen – frokosten, en herlig sandwich i friskbagt, sprød brød, i en mindre by, herligt. Ingen sol i dag, men heller ingen regn. Vi nåede op på 9 grader, men det meste af tiden var det 3 – 5 grader. Hjemme på campingpladsen var der hanggliders på marken lige bag campingpladsen. Bonnich har fundet sig en legekammerat, så de fistrer rundt. Der er ikke så mange mennesker på pladsen, så de får lov at løbe løs. Vi nyder udsigten ud over byen og stranden.  

Fredag den 22-12-2006, 07:21:23, nat: 6C, dag: op til 12C,

overskyet

Godmorgen og velkommen til en ny dag. Vi har bestemt os for at køre vestpå til næste campingplads, der accepterer Camping Checques. Der vil vi blive julen over. Aftensmaden i går blev nogle herligt krydrede lokale pølser med ovnbagte røde kartofler, hertil sennep. Vi er kørt omkring 225km vest på til Santillano del Mar. Fine veje og flot natur, delvist langs kysten. Vi er nu begyndt at se palmer i haver og parker. Ikke alle træer har tabt bladene, nogle er grønne, andre i efterårsfarver og atter andre har tabt alle bladene. Mange af de mindre byer er ganske charmerende, med gamle rustikke stenhuse. Heller ikke på denne campingplads er der mange gæster, nogle hollændere og et par englændere. I dag bliver det resten af pølserne med pasta og grønt.  

Lørdag den 23-12-2006 08:21:17 nat: 1,5C dag: op til 12C, sol

I dag skal vi købe ind til helligdagene, måske køre en lille tur, og evt. vaske tøj. Vi er ved at løbe tør for rent undertøj. Bonnich må have spist noget forkert i går, for hun kastede op i nat. Indkøb i formiddags, en lille rundtur i omegnen, spise frokost, lave et par småreparationer i campingvognen – Erling venter utålmodigt på, at vaskemaskinerne skal blive ledige – og vi skal have dette sendt til jer. Vi har ikke kunnet benytte vores egne computere her på pladsen, men receptionen har to, de havde dog lagt så mange spærringer på, at vi havde et hyr med at få sendt mailen – og modtage noget hjemmefra, gik slet ikke. Stegt kyllingefilet, med grøntsager til aften.  

Søndag den 24-12-2006, 08:13:31    nat: 2C     dag: op til 11C, sol

Vi kørte en herlig tur op i bjergene, hvor toppene var hvide af sne. Målet var Potes, som er en lille by i bjergene, berømt for sit kloster og mange omkringliggende kirker og helligdomme. I klosteret i Santo Liébana opbevarer de det største bevarede stykke af Jesu Kristi kors !!??? Klosteret er derfor et af fire hellige steder i verden, sammen med Jerusalem, Rom og Santiago de Compostela. Vi var inde i kirken, som er ganske smuk og ikke for overdådig. Frokosten bestod af helstegt ørred med bacon, indtaget på en lille lokal restaurant i byen. Det var virkelig en ualmindelig smuk tur på snoede bjergveje, hvide tinder og frodige dale. Juleopringninger til mor og Aase, Leif og Inger, Knud Aksel og Sidsel, og til Svend. Julemiddagen blev en succes – en ret, jeg har forsøgt mig med flere gange, men uden at den er blevet, som jeg husker den fra gamle dage i Indien: stegt ris med rejer, kylling og grønt – det blev bare såååå vellykket. Men så faldt vi da også i søvn – det var den jul – som vi jo ikke går spor op i.  

Mandag den 25-12-2006 18:06:47    nat: -2C    dag: op til 12C

I formiddags kørte vi til Santander, hvor vi så den gamle katedral og efter nogen søgen fandt vi en trådløs internetforbindelse (ikke spæret) i en stille sidegade med en parkeringsplads, så kunne vi komme på nettet, vi sad i bilen med hver vores bærbare og hentede vores respektive e-mails. Tak til den, som lagde internetforbindelsen til rådighed. Frokost hjemme i Rullemarie – i eftermiddag en tur i den lokale Zoo – det var faktisk en ganske god oplevelse – om end ikke alle dyrene havde optimale forhold. Aftensmaden – tja vi får se. I morgen går turen videre sydpå.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter