Spanien og Portugal 2006/07

Startside Startside

Tirsdag den 09-01-2007 17:14:58    nat: 8C      dag: 18, let skyet

Vi har i dag kørt langs kysten ad små snoede biveje – nogle af dem var knapt nok veje, hvilket Erling på det tydeligste gjorde mig opmærksom – det er jo en 23 år gammel dame, og hun skulle jo gerne klare turen hjem også. Frokosten blev en lille fortovsrestaurant, noget svinekød blev bestilt - og vi fik hver to kæmpe svinekoteletter med salat, brød og pomfritter til, dertil 2 øl – i alt 14,40 Euro. Erling sidder netop og regner på, hvor meget vi har kørt indtil nu: 5305 kilometer – det løber sørmer op, hva! Her på pladsen er der også store autocampere, flere af dem har en anhænger bag efter, med deres lille personbil på – smart, men dyrt, hvis man er nødt til at regne i danske afgifter. Den netop ankomne autocamper, var en sådan, han fyldte lige lidt brugsvand på, den rummer ”kun” lidt over 400 liter! Langs strandede er der flere steder hvor autocamperne slår sig ned og nyder naturen og friheden, har man indrettet sig godt, er det jo også en mulighed.  

Onsdag den 10-01-2007 07:02:40      nat: 14C     dag: 18C, sol

Det har været den varmeste nat, vi har endnu har oplevet, så mon ikke det bliver en fin dag? – Vi pakker og kører til den spanske side af grænsen, knapt 200 kilometer. Det var en hurtig tur til Spanien, delvis på motorvej og delvis på landevej. Vi havde glædet os til campingpladsen, som vi havde læst om – det var dog en skuffelse: de tog ikke camping checques og beliggenheden, var heller ikke som forventet – vi forstod, at der kun var 150 meter til vandet, det var til dels rigtigt, men vi skal over en befærdet landevej først. Selve pladsen virker rodet – masser af fastliggere, som har snavsede og rodede pladser. Faciliteterne er dog i orden. Vi har i øvrigt set den allerførste dansker på hele turen – dog ikke talt med ham. I eftermiddag tog vi ud for at se på omegnen og byen – den virkede død og kedelig – eller måske forventede vi noget andet. Ved fiskerihavnen fik vi dog overtalt os selv til at nyde en kold øl på en fortovscafé – man kan jo lade sig overtale. Mindst en uge have vi tænkt os at blive, men det er ændret til to nætter.  

Torsdag den 11-01-2007    nat: 6C          dag: 16C, sol

Vi kørte ind til byen – fandt turistkontoret, som ikke gav os meget håb om spændende oplevelser. Gik lidt rundt i gaderne, drak kaffe på en café. Uden for byen var det mest opmuntrende de mange nye pensionistbyer, som bygges her og der – alle med egne golfbaner m.m. Her kan så velhavende pensionister kede sig inden for indhegningerne med vagter ved indkørslerne, spille golf og drikke sig fulde om aftenen – så er der jo også noget at sladre om næste dag. Byggerierne er nu ualmindeligt flotte - - ikke noget for os. Vi kører i morgen.  

Fredag den 12-01-2007    nat: 5C     dag: 18C, sol

Kursen er sat mod Sevilla. Jeg ved ikke om jeg har nævnt storkene, de bygger rede på tårne, skorstene og elmaster – der er mange af dem. Vi havde kun omkring 145 km at køre, men en ulykke på motorvejen (lastbiler) dannede 15 km kø. Motoren blev varm og vi kom næsten ingen vegne. Nå, men alt får jo ende, også køer på motorvejen!! Igennem Sevillas pulserende trafik, fandt campingpladsen ved lufthavnen på den anden side af byen – blot for at opdage at den var lukket. Vi plantede os dog uden for porten og spiste frokost, hvilede os, alt imens flyene drønene lige over vore hoveder og trafikken på motorvejen larmede lige ved siden af os – vi var slet ikke kede af at pladsen var lukket, så vi kunne finde en anden plads lidt syd for byen. Los Hermanas syd for byen tog pænt i mod os – Camping Willsom – hyggelig lille plads, trådløs Internet – gratis – appelsintræer omkring os (sure), så vi er glade igen. Slappe af, surfe på nettet, Erling ringende til en masse mennesker – herligt – sad i solen til kl. 18.00.  

Lørdag den 13-01-2007     nat: 5C          dag: 17C, sol

Stille og rolig dag indtil jeg fik et chok, da jeg skulle betale i supermarkedet – mit Visa-kort var væk – jeg gik helt i sort. Vi ville betale med Erlings kort, det kunne vi ikke, så måtte vi hæve i en automat – alt imens jeg spekulerede som en gal over hvor kortet kunne være henne. Jeg kunne ikke komme hurtigt nok hjem til Rullemarie og lede efter det – efter en del panisk søgen fandt vi det nede under min siddeplads, der var det gledet ned aftenen for inden – lettet var jeg. Nabohuset er bevogtet af to bokserhunde, som kigger meget interesseret efter Bonnich. I morgen har jeg planlagt en tur rundt i Sevilla, da skulle trafikken ikke være så slem.  

Søndag den 14-01-2007 16:41:20         Nat: 5C       Dag 14C

Det er blevet køligere, og solen varmer ikke så meget – lettere overskyet. Frk. Navigator fik besked om at lede os rundt i Sevilla til de forskellige seværdigheder – små snævre gader, vejarbejde, men charmerende by. Vi fandt en p-plads og overlod Bonnich til opgaven som p-vagt. Der var for koldt til at sidde og nyde det, så vi gik rundt til bentøjet sagde, at nu kunne det være nok. Nogle af de smalle gyder er ikke mere end en meter brede. Mange flotte huse, kirker, paladser og andre bygninger. Uden for den indre by er der brede veje og store parker – så man må sige, at det er en spændende og hyggelig by. Vejret er dog lidt for koldt til at gå rundt for længe – vi er jo heller ikke rigtigt bymennesker – man er vel fra landet! Tilbage på campingpladsen opdagede vi, at et dansk par havde slået sig ned ved siden af os – han er rimelig irriterende at høre på – men skidt pyt, det skal jo være plads til os alle. Overfor campingpladsen er der et værksted, som vi forventer skal give den gamle dame en gang service i morgen – olieskift og bremseeftersyn.

Mandag  den 15-01-2007       Nat:10C        

dag: 18C

Efter en meget spændende snak på værkstedet lidt over otte, endte vi da med en gensidig forståelse af, hvad vi ønskede at få lavet på den gamle dame – kiggede over et par gange i løbet af dagen og klokken 17:00 var den færdig – bremeseeftersyn, skift af bremsevæske, olieskift på motor og gearkasse, nye tændrør, nyt oliefilter og luftfilter, samt smøring – 221,00 Euro.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter