Spanien og Portugal 2006/07

Startside Startside

Tirsdag den 30-01-2007 16:58:57

Fantastisk dag at vågne op til – shorts og korte ærmer, fuld solskin, næsten ingen vind. Kørte en herlig tur langs kysten, her er ikke så overfyldt med turistbyer, som længere nede ad kysten – herligt. I en lille fiskerby, gjorde vi holdt, kiggede på loppemarkedet og endte på en fortovscafé – slet ikke dårlig, jeg fik kaffe og Erling en øl – de viste sig, at man fik en lille varm ret med til øllen! Så det varede ikke længe før Erling ville have en øl mere – Bonnich fik vand og smagte også på godbidderne. Vi har købt adgang til trådløst internetadgang - wi-fi – men det virker ad h…… til, så jeg har klaget, og får besked senere. Herlig dag.  

Onsdag den 31-01-2007

Her til morgen kørte vi til Mercedes for at få vores dørlås lavet. Det viste sig, at de ikke havde en passende låsecylinder på lager – Granada havde heller ingen – ej heller Malaga. Så al vores spanske fingersprog og gebrokne vendinger, var til ingen nytte. Så vi må vente – Indkøb – blandt anden en vandslange, så det er lettere at få frisk vand på Rullemarie. I eftermiddag besluttede jeg mig så for at forsøge at gøre noget ved låsen selv – så i samråd med Haynes instruktionsbog fik jeg splittet låsen ad – en træklemme måtte lade livet, så et stykke af fjederen kunne udgøre det for en split – som jeg behændigt havde tabt i sandet – voila, som man siger ud i det franske, nu kan vi låse døren igen – Erling er lykkelig – hvad mere kan man ønske sig! Når det nu gik så godt, hvorfor så ikke forsøge sig med ALKO slingre koblingen! Minsandten lykkedes det mig også at få den fikset – man kan jo være heldig – Erling sagde, at jeg var dygtig – så hvorfor modsige ham! På barens terrasse benyttede vi den gratis Internet adgang og ringede hjem.  

Torsdag den 01-02-2007 18:20:01

Tidligt af sted mod Granada og Alhambra – en pragtfuld mindre bjergvej, blev valgt – ualmindelig smukt. Alhambra var også en oplevelse – jeg var der for 30 år siden – men husker ikke noget som helst – ulykken har tilsyneladende slettet en del af min hukommelse fra den tur. Derefter kørte vi op til Sierra Nevada – vi nåde op i 2550 meters højde, før vejen ikke gik længere. Pragtfuld snelandskab og skiløjper – rigtigt skisportssted. Vejret var lidt overskyet i starten, men klarede op, så vi kan ikke klage. Hjemme på campingpladsen var der 18 grader, da vi kom tilbage ved femtiden. En herlig dag.

Fredag den 02-02-2007

Regn og koldt, så ingen bjergtur i dag. Afslapning på campingpladsen.  

Lørdag den 03-02-2007

Det er varmt i dag (og i nat), men overskyet, så der er ingen ide i at køre i bjergene. I stedet kørte vi til Motril for at handle. LIDL lå i nabobyen, så der kørte vi hen. De har massagesæder, som kan bruges i bilen. 2 stk blev købt – nu er vi spændte på hvor gode de er. Temperaturen nåede op på 20 grader, men ingen sol.  

Søndag den 04-02-2007 09:38:57

Øsende regn hele natten og til morgen, så vi hygger os på pladsen. Har planlagt at køre i morgen.  

Mandag den 05-02-2007

Vi afregnede med camping checques – 7 nætter, betal for 6. Vi fik også refunderet den ene dags internetadgang (der var så mange problemer med den). Vi har rigtigt fint vejr i dag, sol og lidt skyer. Vi holdt os på motorvejen og hovedlandevejen. Der er nogle ganske smukke, men lidt barske bjerglandskaber på denne del af turen. Uden om Murcia og Alicante – frokost og hvilepause undervejs – og ved 5-tiden kørte vi ind på campingpladsen: Costa Blanca, mellem Alicante og Benidorm – alt optaget ! prøv en af de andre pladser. Et ungt par kunne i øvrigt huske os fra Isla Christina ved den spansk/portugisiske grænse. Lidt nervøse for om alt skulle være optage kørte vi videre mod Benidorm. Ind på den første plads vi fandt – Benisol – alt optaget - - næh, sagde en ældre mand, to nætter - så har vi en lille plads til jer. Glade var vi – lidt millimeter manøvrering med Rullemarie og vi var på plads. 460 kilometers kørsel – glade for massagesæderne - rimeligt trætte, så lidt rødvin og pitabrød var lige hvad vi kunne overskue. I morgen skal vi så se om jeg kan finde gammelkendte steder – jeg kom her en del i halvfjerdserne – Som de fleste af jer ved, var det også her, jeg kørte galt i 1979 – frontalt sammenstød med en lastbil (vi kørte i et VW-rugbrød) knust venstre fod, brud i hofteskålen og af led, flere brud på højre ben, snitsår i ansigtet, hjernerystelse (den smuler der var) og blødninger i bughulen. (Min daværende ven, Edouard, havde pådraget sig blødninger i lunger og mave, samt løse tænder.) Jeg har i dag protese på venstre underben. Jeg kan allerede nu se, at Benidorm ligner alt andet end det, jeg husker – uhyggeligt udbygget, både i høje og drøjde. Jeg mener, at vi er kommet ind på den campingplads, som vi forlod umiddelbart før ulykken – 12 kilometer herfra.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter