Marokko vinter 2013-14

Startside Startside

2. december, mandag

Det er f.... koldt! Vi vil egentligt gerne videre, men jeg behøver en hviledag. I eftermiddag, da solen var kommet frem og temperaturen var steget til 5 plusgrader, ville jeg gøre Rangerne klar til en lille tur i byen. Men ak, den ene Ranger havde nerveproblemer og blinkede nervøst i sit lille display - frem med skruetrækkere - studere nervebaner - klø sig i nakken - skrue lidt her og der - alt imens campingfatter forsøgte at være til hjælp - endelig fandt jeg den løse nervebane og det hele begyndte at virke normalt. Campingfatter var lettet, for han var jo ivrig efter at vise os til sin forretning med forventning om, at vi ville spendere en masse penge. OK - han førte an på sin osende scooter - i mellemtiden fik han øje på en camper i byen, så han havde travlt med at komme tilbage til campingpladsen - vi blev afleveret i butikken - eller lageret, som de selv kaldte det - butik er nu nok også en forherligelse. Den obligatoriske myntethe blev serveret og så så vi på tæpper - afstod fra at købe vildt ind - blot en lille ting, som kan bruges som gave!

Klip fra byturen

Igen et glimrende måltid - suppe og derefter fiske-tajine. Betaling for to nætter, elektricitet og de to måltider: 500 DH - ca. 360 D.kr.
Havde en lille snak med tæppemanden om hunde - Speedy var med inde og hørte på - han fortalte, at folk havde hunde som hyrdehunde og vagthunde - enkelt have også hunde for fornøjelsen - omkring det at hunde er urene, betyder i praksis, at de ikke må være i opholdsrummene, men gerne i et specielt rum, på gårdspladsen eller det flade tag eller terrassen. Han har selv en pitbull. På campingpladsen har de den lille Sindi. Han siger, at det ikke så meget er koranen, men mere traditionen som kalder hunde urene. I øvrigt er befolkningen her hovedsagelig Berbere. Han føler at regeringen ser Berberne som en andenklasses mennesker.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter