Scotland 2012

Startside Startside

29. maj

Vi er ikke kommet over 10 graders varme i dag og det er overskyet, så de lange bukser er fundet frem igen. Vi har hørt på radioen at der andre steder i Scotland er op til 24 graders varme. Via Aberdeen er vi kørt til Cruden Bay, som har en 1000 år gammel historie om kampen med vikingerne - så jeg ved ikke rigtigt om de er glade for vort besøg! Joh, de har taget fint imod os på havnen og vi har fået anvist en fin plads, vi bedes betale 5 £ pr. nat til hjælp til restaurering af havnen - det er stærkt tiltrængt. N57°24'41" W01°50'45" - Peterhead Her kan vi også iagttage forskellen mellem flod og ebbe - midt på dagen er havnen næsten tørlagt og nu (kl. 16.00) er den ved at blive fyldt op igen, så skibene kan flyde.

30. maj

Stadig overskyet og ikke over 10 grader - men vi hygger os nu alligevel og er fortsat stille og roligt videre langs kysten. Både kyst og landskab er smukt - men har man kun kort tid i Scotland er det nok højlandet man skal koncentrere sig om. Efter diverse smukke stop er vi nu endt i Banff på en parkeringsplads med havudsigt og et par hundrede meter til havnen. N57°40'15" W02°31'28"

31. maj

En fredelig nat - stadig overskyet og under 10 grader. Vi er fortsat ad kystvejen - mange "sjove" fiskerbyer og smuk natur. Et besøg på Cawdor Castle og se de høje californiske kæmpefyr - dog ikke så gamle og høje, som man kan se dem i Californien. Ved Inverness så vi den flotte jernbanebro - alt imens vi ledte efter et sted til overnatning fik vi også set en del af byen. Flere af de "Wildcamp"- steder vi har henvisninger til, var ikke særlig egnede. Lidt nord for byen og fjorden har vi nu funder en rigtig smuk plet ved en kirkeruin og gammel kirkegård - samt vandudsigt. N57°39'20" W04°19'14" - Evanton

1. juni

Solen har i løbet af dagen vundet over skyerne - rigtigt flot, men ikke over 12 grader. Affaldsspande til hundehømmer er sat op næsten overalt - og skilte "truer" med kæmpe bøder for at lade hømmerne ligge - det hjælper virkeligt - her ligger virkeligt ikke hundehømmer på gangstier og gader. I det hele taget flyder det ikke med affald nogen steder. Mange smalle veje, men heldigvis er der mange vigepladser, når man møder modgående køretøjer - denne er ikke sjov at tage kampen op med! Vi kan ikke andet end rose Scotland for den afvekslende natur og skønhed. Turen er forsat nordpå og vi er nu til aften på nordkysten, hvor vi har fundet en smuk plet for enden af en blind vej ved en lille havn. Efterhånden har tre andre campere også fundet frem til stedet. N58°32'02" W04°25'38" - Talmine

2. juni

Tja, hvad kan man sige til det - det hele er jo en stor naturoplevelse - vi tager afstikkere og siksakker os gennem denne verden af lyng-, skov-, tornblomst- og græs-beklædte højlandsnatur med søer og vandløb. Billederne må tale for sig selv - og jeg holder mund. Til aften holder vi lige uden for byen Lairg N58°00'50" W04°24'15"
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Speedy nyder sandet