Scotland 2012

Startside Startside

23. maj

Igen fint vej med op til 24 grader. Turen er gået videre nordpå og gennem Noth York Moors - et kæmpe nationalparkområde med megen hede og mange får. Vi holdt pause på heden, nogle vandrere kom gående forbi - en sagde: I er sandelig langt hjemmefra! - en dansk dame, som havde boet i 42 år i England. Lille verden - mange danskere! Efter et par forgæves forsøg på at finde et sted for natten, holder vi nu med udsigt over havet og fyrtårnet. N55°04'31" W01°27'46" - Whitley Bay Vi er i øvrigt kommet til den erkendelse at England må være det land i verden med flest  rundkørsler pr. indbygger - nogen steder endog to rundkørsler flettet ind i hinanden. Også fint klippede hække findes der kilometervis af.

24. maj

Fredelig nat og herlig morgen, dog en del dis fra havet. Vores nabocamper er også på vej til Scotland. Vores første mål blev sat til The Holy Island - en lille naturbeskyttet ø, som kun er tilgængelig når det er lavvande. Minder lidt om vadehavet ved Rømø og Fanø. Efter  frokostpause på øen fortsatte vi kursen nordpå. Et kort besøg i Berwick Upon Tweed - en hyggelig gammel by med bymure og gamle broer. Vi leder efter vand - det er åbenbart ikke så let at finde. Vi kørte ind på et par campingpladser - men 200 D.kr. for at få vand og en parkeringsplads for natten, syntes vi er lidt rigeligt. Vi har vand nok til i morgen, så vi nyder en gratis plads på parkeringspladsen ved en skov, ikke langt fra vandet. N56°01'10" W02°36'04" Limetree Walk, Dunbar

25. maj

Det er et rigtigt hundelufterparadis vi har holdt i i nat, så Speedy er ved at lære den lokale dialekt. Vi tog kystvejen til Edinburgh - men det meste af tiden lå havgusen tæt, så udsigten måtte man tænke sig til. Edinburgh har åbenbart satset på vejarbejde - men om det udelukkende er for at genere os, blev vi ikke klare over - men vi fik da set slottet og en del af centrum, før vi stak ud ad byen igen. Næste stop blev Forth Rail Bridge, hvor vi også tog en god morfar - med fin udsigt! Også en pause ved Loch Leven - utroligt smukt i sommersolen. Vi er næsten løbet tør for vand og leder med lys og lygte efter et "vandingssted" - slutteligt blev til at vi søgte ind på en campingplads, så også toilettet kan blive tømt. Det blev Braidhaugh Holiday Park, som vi fandt ved et tilfælde. 15£ for en fin plads med vand og tømning på selve pladen, strøm har vi ikke brug for - og lige ned til floden. N56°22'00" W03°51'09" - Crieff Vaskemaskinen ligger over for, blev hurtigt fyldt med vasketøj - ventetiden blev brugt i solen med et par dåseøl og salat.  

26. maj

Det var en virkelig rar plads til fornuftige penge. Efter vandpåfyldning satte vi kursen nordpå, med Pitlochry som første mål. Det er en lille rar by, som dog er lidt for turistpræget. Videre mod Tummel Bridge, med stop for at nyde udsigten fra Queens View (milkshake på terrassen). Vi har kørt gennem fantastiske landskaber. Hvad er der under kilten, tænker Erling! Erling var så udmattet af synsindtryk, at han lige skulle kvikkes op med en whiskysmagning på et destilleri. 3 smagsprøver, hvor den ene var ældgammel og på 53 %. Så var det om at finde et sted for natten - efter nogle forgæves forsøg fandt vi frem til en plads med søudsigt. Fantastisk vejr hele dagen - op til 24 grader. N57°07'29" W03°55'29" - Kincraig.

27. maj

Vi trænger til at hvile os - få kilometer længere fremme parkerede vi på en stationsområde, hvor et gammelt, velholdt damplokomotiv stoppede med en times mellemrum. Hen på eftermiddagen fortsatte vi vores færd gennem det utroligt smukke og varierede landskab og er nu end på en campingplads i Invercauld - 17 £. En dejlig rummelig plads - og vejret er fantastisk - op til 27 grader. N57°00'07" W03°23'70"

28. maj

Hvem skal varte hvem op, når den ene fylder 60? - det er vi lidt uenige om, så vi fortsætter som vi plejer. Kursen blev sat med kurs mod kysten, som vi nåede hen på eftermiddagen, efter en smuk tur gennem grønne landbrugsområder - pause med flot udsigt over havet (nej vi kunne ikke se Jylland) - og videre til en fin plads for enden af en smal vej, som førte ned til en næsten 300 år gammel mole. Temperaturen er faldet 10 grader, så vi er nede på 12 grader nu. Let overskyet. Speedy har nydt et par gode svømmeture. Den fine Rødvin, som jeg fik af Ann Merete og Tommy er åbnet - så får vi se hvad middagen bliver. Det blev til en enkelt ret med friske grønne asparges, kartofler, løg og cherrytomater. Vi har også haft besøg af en sæl i bugten - den var meget opmærksom på at vi er fremmede.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Damptog i funktion!