Scotland 2012

Startside Startside

8. maj

Så er vi ad sted igen! Først til Sønderjylland og generalforsamling i DACF, som i år holdes i Rødekro. Det er første gang vi er med. Efter at have taget pænt afsked med mor kørte vi til Tårs og tog færgen til Spodsbjerg - videre til Als via Bøjden Fynshav. Vejret er rigtig fint og vi nyder forårsfarverne. Skulle også lige se på et hus uden for Nordborg - men det brugte vi ikke mange minutter på - i stedet tog vil en Camperplads i Egen, Sebbelundvej 18, Nordborg. Ikke lang fra Danfoss Universe - http://www.danfossuniverse.com/ 50,00 kr. for en nat med mulighed for strøm og vand. N54°58'54" E09°52'07"  

9. maj

Så blev det regnvejr - men pyt - det var hyggeligt at hilse på vor ven i Åbenrå, som netop har gennemgået en stor hjerteoperation. Efter formiddagskaffe og snak satte vi kursen mod Tønder, hvor vi så på et hus, som viste sig ikke at være interessant - men det er til gengæld huset vi senere så på i Roager - slå nu koldt vand i blodet I to, sagde Speedy snusfornuftigt - ja, ja, men se på og snakke må man vel. Vi holder nu på en camperparkeringsplads i Ribe. N55°19'28" E8°45'26" - gratis - vand og tømning. WiFi.  

10. maj

Vi var tre campere på pladsen i nat - og alle vågnede op til regnvejr. Vi fik os en god snak med DACF-nummer 125 (Paul fra Alslev) - næsten naboer. Vi ses igen i Rødekro. Vi besluttede at låne nøglen til huset i Roager for at få lidt mere fornemmelse for det. Fornemmelsen er stadig god - men vi holder igen og tager til Scotland - ingen huskøb endnu. Tilbage på camperpladsen spiste vi frokost og indtog en god morfar - så var regnen endelig stoppet og vi satte kursen mod Rømø, som Erling aldrig har besøgt. Eftermiddagskaffen blev på stranden, hvor surferne var glade for den kraftige blæst og tumlede sig i og på bølgerne. Natten er hos Carl Chr. - 75 kr. med alle faciliteter, også wifi. N55°5'37" E8°32'28" - flot sted.

11. maj

Kurs: Rødekro og generalforsamling/træf. Jeg talte med Carl Chr. som fortalte, at han er i gang med at søge om at få oprettet mange flere camperpladser, da der virkelig er mangel på pladser her på Rømø. Men tilladelsen er ikke sådan lige at få igennem. Vi ankom til Rødekro og blev rimeligt benovet over de mange autocampere, som myldrede ind på området - 156 tilmelde - plus tilløbere. Ikke mindst overvældende var det at flere kom hen og hilste på os - "I kender os ikke, men vi kender jer!" - erlalolland.dk! Tommy og Ann Merete var blandt de første ankomne, så det blev til kaffe og æblekage i deres vogn. Fællesspisning i hallen blev rigtig hyggeligt - jeg som ellers ikke kan lide store forsamlinger. Speedy fik os da til sidst overtalt til at gå hjem i seng ☺

12. maj

Erling udbryder netop begejstret, at der er lækre, sprøde rundstykker, som vi kan hente her til morgen. Så kaffe og rundstykker til en forandring. Vejret fortsætter med blæst, regn og sol i hurtige skift - kun 9 graders varme. Generalforsamlingen forløb i god ro og orden - nye ansigter blev valgt ind i bestyrelsen idet enkelte ikke ønskede at stille op til genvalg. Blandt andet ønskede formanden at stoppe efter 9 års formandskab, så han kan få mere tid til at nyde autocamperlivet. Det blev en hyggelig aften med rigtig god buffetmad - levende orkester, som spillede musik for vore årgange - dansegulvet blev da også hurtigt fyldt op med glade par.  

13. maj

Ville lige skrive lidt fra i går - men ak og ve, computeren ville ikke lytte til tastaturet. Jeg kom i tanke om, at jeg havde væltet noget (her ville jeg helst sig årgangsvin, men jeg må være ærlig) vand ud over tastaturet i går. Forgæves forsøg resulterede i, at vi kørte til ALDI i Åbenrå og købte en ny laptop. - jo, jo, jeg tror stadig vi har råd til at køre til Scotland ! Videre ad blandede veje - med færgen over Elben - og så lavede Erling aftensmad på camperpladsen, mens jeg rodede med computerne. N53°41'47" E09°11'19" - 21756 Osten - mulighed for at tømme spildevand og toilet - strøm og vand - 5 Euro  

14. maj

Turen er fortsat mod Eurotunnelen - et frokoststop ved en rododendronpark. Til aften holder vi på camperpladsen i Meppel, Holland. Alle faciliteter for 3,5 Euro pr. person. Ligge lige ned til kanalen. N52°41'46" E06°10'52" - gratis wifi. Jeg er i fuld gang med at få alt installeret og opdateret på den nye computer. 16 graders varme og sol.  

15. maj

Da jeg var inde og betale, fik jeg hjælp til at finde en dyrlæge, så Speedy kan få papirerne i orden (ormekur). Vi ankom lidt over ni, men det viste sig, at dyrlægen ikke var til stede før klokken 11,00. Tilbage til pladsen og vente - regn. Tilbage klokken 11 og både Speedy og jeg fik en fin behandling og snart var Speedy klar til at indtage England og Scotland. Konsultation og ormekur omkring 250 D.kr. Regn det meste af dagen. Vi har slået os ned hos Mobildrome & Partners i Halderberge, gratis - dog betale for vand. N51.56314 E4.46156 - Roosendaal  

16. maj

Stadig regnbyger - opklaring i løbet af dagen og fint her til aften, hvor vi holder ved Eurotunnelen. Turen er gået næsten uden de store oplevelser - dog kostede vores middagspause en halv bondegård - vi have kørt 70 kilometer uden at finde en rasteplads og var derfor lidt trætte, så vi overså de nærmere omstændigheder ved at parkere på camperpladsen i Bruges - det kostede 22 Euro - selv om vi kun var der et par timer! Automatisk betalingsanlæg med bomme. Calais har en stor, fin plads ved stranden til 7 Euro pr nat. Her holdt vi en kaffepause (uden at betale) og fortsatte så til Eurotunnelen, hvor vi parkerede ved husdyrkontrollen - her var internet, så jeg reserverede en afgang til i morgen eftermiddag til 150 Euro - skulle vi have været med i dag kostede det 257 Euro - vær at vente på. Speedy skal så kontrolleres lidt før afgang i morgen. Vi må blive på parkeringen til i morgen. En tur til Kentucky Fried Chicken bragte os mad på bordet - en gammel invitation fra Erlings side (da vi var i Gdansk), som aldrig er ført ud i livet - men det er den nu - og jeg betalte !  

17. maj

Fredelig formiddag med "hjemmehygge" - Speedy og hans dokumentation blev tjekket og så ad sted gennem check in og inden længe var vi ombord på toget, som skal køre os under Kanalen. Personbiler i to etager og lastbiler, busser og autocampere i en etage. Man holder i lukkede vogne - kører ind i den ene ende og ud i den anden. Man kan stå ud af bilen, eller blive siddende. Alt forløb fint, og pludselig hed det venstrekørsel og blænding af det asymmetriske nærlys. Jeg har kørt en del  venstrekørsel gennem årene - Pakistan, Indien, Nepal, Malta, Thailand, England og New Zealand - så det var rimeligt hurtigt kodet ind igen - lidt ekstra opmærksomhed i rundkørsler og lignende. Vi have lidt svært ved at finde en camperstop for natten - men et skilt til en campingplads fristede os. Tanner Farm Park N51°08'49" E00°28'29" - Marden - 16 £ Smukt og grønt område med forskellige dyr - får, geder, heste osv. Her vrimler også med vilde kaniner.

18. maj

Efter tømning og påfyldning af vand satte vi kursen nordpå - Erling var i godt humør, så jeg fik lov til at tage motorvejen til vi nåede forbi London- området. Jeg fik endog lov til at køre under Themsen i en tunnel - frokostpause på en truck stop. Siden skiftede vi tilbage de mindre vejen, så vi kunne nyde det engelske landskab og hyggelige landsbyer. Vi ankom i rimelig tid til vort første besøg hos en "Brit Stops", som vi tog et medlemskab af inden vi rejste hjemmefra. Medlemskabet giver ret til at holde gratis hos pubs, gårdbutikker m.m. - www.britstops.com The Lion, The Street, Stoke-by-Clare, Sudbury, Suffolk - gratis WiFi. N52.06298 E0.53884 Aftensmaden spiste vi i pubben - rigtigt hyggeligt - vi var ikke de eneste danskere. Men den eneste camper.

19. maj

Min morgentur med Speedy gik til den gamle kirke og kirkegård - gravstederne var så forfaldne, at jeg var helt bange for at falde i. Jeg er ret så træt i dag, så vi ledte efter et rart sted, hvor vi kan hvile ud. Vi fandt det via vore Wildcamping pois - også et medlemskab, som gav os mere end 4000 mulige overnatningssteder i Storbritanien. http://www.wildcamping.co.uk/ Pladsen er en herlig birkelund med udsigt til marker og lige ved en kanal. N52°18'23" E00°15'14" - Upware Road, Upware

20. maj

Rolig, stærkt afslappende dag - koldt og overskyet. Masser af plads for Speedy og et par gode gåture langs kanalen.

21. maj

De sidste dage har vi ikke haft temperaturer over 10 grader - men endelig begyndte temperaturen at stige midt på eftermiddagen - og solen kom frem, så vi kunne sidde ude her til aften på The Pink Pig Farm Scunthorpe. N53°33'02 E00°37'51" Medlem af Brit Stops. Vi handlede lidt aftensmad i deres gårdbutik - frisk og herligt.

22. maj

Besluttede at blive her i dag. Ville lige et smut i LIDL på de små køretøjer - det var noget længere end vi havde regnet med. I alt kørte vi 12 til 13 kilometer, de klarede det fint på det ene batteri. Temperaturen er i dag nået op på 28 grader - så nu er det også galt ☼ Ellers har vi hygget os og snakket med dyrene på gården.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Speedy hilser på lam