Østersøen rundt

Startside Startside
Vi er inviteret til Jens og Birthe i Ekesunna, Sverige - så Speedy skulle forberedes til sin debut ud i det svenske. Blodprøver blev taget - antistofferne for rabies var i orden. Ormekur lige før afgang. Når vi nu skulle til Sverige, hvorfor så ikke drage videre mod Finland? Ikke prøvet før - Ja, men Finland, så kan vi jo lige så godt tage hele turen rund om Østersøen og lægge endnu fire lande til vor liste af besøgte lande.

13. juni

Afgang først på eftermiddagen - de sidste dage er gået med at tømme stue og entre - vi skal have fjernet brændeovn og skorsten, mens vi er væk. Kursen blev sat mod Nisseringen, lidt uden for Næstved - her havde vi det jo godt for to uger siden, da Erling skulle have foretaget en knogleskanning på sygehuset. Denne gang blev det en noget anden oplevelse: Motorløb hele dagen - så den fredelige idyl var afløst med larmende racerbiler og masser af tilskuere - men det var nu ganske spændende at opleve de sidste par timers race. Omkring klokken 20.00 var der fredeligt (stadig nogen oprydning - utroligt at folk ikke kan fjerne deres eget affald!) og vi fandt os til rette på bakketoppen lige som sidst.

14. juni

Et regnskyl i nat, sol til morgen. Så er det en lidt for spændende dag i dag - vi skal møde på Næstved Sygehus kl. 11.40, hvor Erling skal have sin sprøjte og have besked på knogleskanningen - kræft i knoglerne eller ej!!!! Vi håber det bedste. Inden da skal vi foretage lidt indkøb. Vi har nu været på sygehuset og vi kan heldigvis glæde os over at Erling ikke har kræft i knoglerne – den sidder ”kun” i prostata og nærmeste omegn. Blodprøverne viste også et meget fint resultat på den foreløbige behandling (medicinsk kastrering) – tallene var faldet fra 118 og ned til 0,43 – rigtigt flot. Så efter omstændighederne lyder det godt. Vi er lige uden for Roskilde – på gården, som vi også besøgte sidste år. 50,00 kr. N55°41'58" E12°7'58" - vi blev budt velkommen tilbage :-) I morgen besøger vi Hans på Frederiksberg og så går det over Sundet.  

15. juni

Sol med spredte skyer, så en tur i ZOO skulle vel ikke være nogen dårlig idé - det er mange år siden sidst. Da vi ankom lidt over 10, blev vi noget forbavsede over de mange mennesker som havde fået samme idé, som os. Vi måtte ned i Pileallé for at finde en P-plads. Travelscooterne blev samlet og ad sted gik det op ad Valby Bakke. Det var faktisk en oplevelse at komme i ZOO efter så mange år - det er næsten ikke til at genkende igen - virkelig flotte anlæg til dyrene. Frokosten blev indtaget på en bænk med udsigt til tigerne. Tre timer og vi var i fuld fart (let overdrevet) ned ad Valby Bakke til Erwin og Speedy. Efter et hvil tilbragte vi et par gode timer sammen med Hans. Godt at se ham igen. Tunnel og bro - så var vi pludselig i Sverige! Kursen blev sat mod Kävlinge Vikhög - fin P- plads med udsigt til Øresundsbroen, Barsebäck og solnedgang. N55°43'58" E12°57'29" - gratis Opgav at få vort mobile Oister bredbånd til at virke i Sverige - det skulle ellers kunne lade sig gøre.

16. juni

Med nogle stop undervejs - bl.a. for at købe svensk 3-bredbånd i Landskrona - kom vi ad små veje til Råå lystbådehavn, hvor vi slog os ned på parkeringspladsen. N55°59'24" E12°44'55" Så det har været en ganske afslappende dag - sikkert ikke kørt mere end 50 kilometer - men nyt naturen og solen. Dog trækker det op til uvejr her til aften.  

17. juni

Vi fortsatte de sidste 70 kilometer til Jens og Birthe i deres paradisiske svenske sommerhus. Vi fik en varm modtagelse, omend Jens ville vide hvorfor vi var to minutter forsinkede - det er ikke nemt at ramme plet!  

18. juni

Efter morgenmaden takker vi Jens og Birthe for et herligt samvær og god mad - rødvinen var fantastisk ☺ De tager selv på tur i dag i autocamper. Vi er kørt ad forskellige små skovveje i pragtfuld natur i retning Jönköbing og holder nu på et byggeområde i skovkanten uden for Smålandsstenar. N57°08'27" E013°22'53" Det har regnet kraftigt det meste af eftermiddagen.  

19. juni

Regn hele dagen - vi kørte til Jönköping og besluttede os for at køre ind på campingpladsen. Camping Cheque. Villa Björkhagen AB Friggagatan 31 554 54, Jönköping Tel. 036 - 12 28 63 info@villabjorkhagen.se www.villabjorkhagen.se

20. juni

Vi vågnede op til herligt solskin, gjorde os klar og fortsatte turen til Brandstorps Kyrka, som stammer fra middelalderen og er flyttet til sin nuværende plads i 1626. Videre til Hjo - kendt for sine gamle og velbevarede træhuse. Vi forlod Vättern og satte kurs mod Mariestad ved Vänern, Sveriges største sø. Skulle lige have et par mørke skyer med. En uheldig svensker skulle også have lidt hjælp. Fundet en lysning i skoven, hvor vi har slået os ned for natten: Gullspang - N58°58'07" E014°01'53"

21. juni

Erling 80 år i dag!

Stort tillykke med dagen, Erling - men hvor er solen dog blev af - nå men det er årets længste dag, så den kan nå det endnu. Fylder man 80, skal man da også have blomster - lupiner er Erlings fødselsdagsblomster. De vokser over alt i dette område. Turen er fortsat ad mindre vejen gennem skove og forbi søer - herlig natur og ganske godt vejr. Igen en fin plads i skoven her til aften. N60°03'28" E014°47'26" Vi fik besøg af ræven, som kiggede undrende på os - nåede ikke at få kameraet klar.  

22. juni

Den fredeligste overnatning til dato. Herligt. På vej mod verdens største Dalarhest gjorde vi pause og så nærmere på en gammel velbevaret hyttruin - smedje, hvor man udvinder jern af malmen. Den store Dalarhest var placeret på et indkøbcenters parkeringsområde - ikke så charmerende, men stor. Natten bliver tilbragt i Ornäs småbådshavn. N60°30'27" E15°32'40"
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Dalarhesten er en arbejdshest Dalarhesten har eksisteret i ca. 350 år. Den blev oprindeligt fremstillet af skovarbejdere i de lange mørke vinteraftener. For dem var hesten et ikon af styrke, pålidelighed og trofast venskab. Det karakteristiske blomstrede mønster blev dog først indført i midten af det 18. århundrede.
Your caption here