9. juni, mandag (2. pinsedag)

Vi gjorde os stille og roligt klar til afgang - men så opdagede vi, at for at få lov til at aflevere vores nøgler til vores kære genbo krævede det, at vi delte en flaske rødvin med hende - noget vi afsolut nyder! Det igen krævede en middagslur - men så var vi også køreklar. Første stop var kaffe ved Masnedøfortet - http://www.masnedoefort.dk/velkommen I Næstved holdt vi så et par timer ved kanalen og nød det vine vejr og de sejlende, som passerede forbi i en lind strøm. Sluttelig indtog vi “vores” parkeringsplads uden for ambulatoriet på Næstved Sygehus, hvor Erling i morgen formiddag skal til kontrol.

10. juni, tirsdag

Fredelig nat på p-pladsen - ind og vente på Erlings tur - nogen forsinkelse, men til gengæld var resultatet fint. Alle blodprøver var fine, så behandlingen fortsættes uændret. Frokostpause lige før Storbæltsbroen - smuk tur over broen i det fine vejr. Nu klokken 16.00 sidder vi i Bøjden og venter på færgen til Als. Vi glemmer altid noget når vi tager ad sted - denne gang noget medicin og vore fleecetrøjer. Medicinen fik vi på et apotek under vejs og fleecetrøjer finder vi nok også et sted - ellers har vi da en vindjakke med. (opdagede senere, at jeg heller ikke havde vindjakke med!) Landede på Als lidt i 18 og fortsatte over grænsen for at handle lidt ind i Priss. Industrihavnen i Flensborg har en fin camper-plads - men overfyldt, vi kunne ikke engang vende, så vi måtte holde tungen lige i munden og bakke nogle hundrede meter tilbage for at vende. En mand gav os et tips om at vi kunne holde lige på den anden side af kanalen. Som sagt så gjort - ikke nogen egentlig camperplads, men vi holder ikke i vejen. N 54.80420  E 9.44152 Flere muligheder for at parkere for natten i området, fandt jeg på min aftenstur med Speedy, også en mere Christiania-agtig mulighed!

11. juni, onsdag

Regn i nat og til morgen - fredelig nat. Kursen blev sat mod Cuxhaven - her vil vi forsøge at møde de fire kajak-folk fra Sakskøbing - de er på en lille smuttur i kajak til Istanbul hvor de forventer at ankomme i juli 2015! Rimeligt sejt! Følg dem her: http://livetergodtfolgos.dk/2014/03/31/cycling/ http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=00saaCFqKYDed51lrtiJcepOoaxbK2XH3 Lang kø ved færgen over Elben - tiden blev udnyttet til lidt frokost og den tiltrængte morfar blev på parkeringen på den anden side. Selvfølgelig sendte de os ombord, uden at der var plads til os, og endnu engang fik jeg trænet mine evner med at bakke med den lille trailer, som jeg kun kan se i bakkameraet. På nettet fandt jeg ud af at Lars & Co. havde forladt deres plads i Cuxhaven, så nu begyndte den vilde jagt på at fange dem et sted på deres rute. Det første sted, hvor de havde holdt pause, havde de forladt. Det næste sted, havde de lige passeret - (fotograferede uden at være sikker på om det var dem i horisonten - se billedet, det var dem) herefter kørte jeg forkert i mit forsøg på at finde dem længere fremme på kanalen. Desværre følger veje og kanaler ikke samme spor. Vi fandt et sted, hvor vi kunne fange dem, når de sejlede forbi. Men ak og ve, De gjorde holdt inden, de kom så langt! Flere forsøg på at nå frem til deres sted i kanalen mislykedes totalt - vores lille nette Erwin kunne ikke finde veje i passende størrelse. Efter flere timers forsøg opgav vi - internetforbindelse bøvlede også, så vi ikke kunne være sikre på om de var taget videre. Nærmeste camperstop var på en gård med ferielejligheder - 5 Euro! N 53.78936 E 8.91156 Ferienbauernhof Mahler - mulighed for strøm (2 Euro) og vand.

12. juni, torsdag

Til morgen havde vi heste i folden ved siden af os - de syntes Speedy var en spøjs lille fyr. Vi opgav jo jagten på Lars & Co i går, til gengæld varede det ikke længe før jeg fandt noget andet at jagte! Skærmen til bakkameraet gik uhjælpeligt i sort! En tur til MediaMakt i Bremerhaven, som sendte mig videre - næste sted fik jeg en lille skærm, den må så holde ind til videre (fik er måske så meget sagt, jeg betalte for et helt sæt, men skærmen passede til vore kameraer, men kan kun modtage fra det ene!) Så blev kursen atter sat til “vores” dyrlæge i Meppel - ankom 15 minutter før lukketid - var heldig med parkering og stormede ind klinikken med Speedy - ja men vi er ved at lukke og der skal bestilles tid! Så er det jo man kan se klynkende og elendig ud - og Speedy var jo i systemet - dyrlægen forbarmede sig over os - Speedy fik ormekur en Rabies-vaccination - 50,05 Euro. “Vores” plads nede ved havnen, var rimelig overfyldt, så vi fortsatte til Passantenhaven De Zuidercluft. Plads til 30 campere (tre ledige) 12 Euro - vand og tømning - også mulighed for strøm. N 52.72154 E 6.07363

13. juni, fredag

Ikke så meget at fortælle om timerne på motorvejen, men det har da bragt os tæt på Calais.   Carrefour har fine Camperpladser (gratis) og faciliteter (vand og strøm) mod betaling.

14. juni, lørdag

Så snart Carrefour var lukket ved 20- tiden blevet der roligt på pladsen og natten forløb fredeligt. Efter tømning og vandpåfyldning, samt inkøb, kørte vi næsten til Calais og fandt et kaffestop, hvor vi samtidig skulle finde ud af om det skulle være færge eller tunnel - vi bestemte os for tunnelen i morgen formiddag, hvor prisen er rimelig - 273 Euro inkl. hund og trailer. Der er meget store forskelle på de forskellige afgange - flere afgange i dag koster noget over 500 Euro. Hvis man vil sejle over, er der også forskellige priser både mellem selskaberne og afgangene. Nå, men det tager jo kun fem minutter i at handle i Fakta, og endnu mindre at lave en internetbestilling - ja altså hvis man ikke hedder Lars! Jeg kunne simpelthen ikke får betalingen gennemført - alle processer gik fint - ind til afgørende bekræftelse - så gik noget galt! Forsøgte flere gange uden resultat - ringede så til Nordea, som undersøgte om der var sket noget på MasterCard-kontoen - ingen problemer der - så de sagde, det måtte være systemet her nede, der svigtede. Et forsøg mere uden held! Nå, men så kørte vi de sidste kilometer til Eurotunnelen, fandt informationen, fik stukket en telefon ud og en sød dame i den anden ende af røret fik reddet trådene ud - hun kunne se min reservation og vi fik ordnet betalingen med MasterCardet ---- HA! - I troede nok ikke at der var dækning! Afgang i morgen formiddag kl. 11,20 - i mellemtiden holder vi på en stor camperplads ved havnen, hvor vi kan se skibene sejle ind og ud af havnen. 7 Euro   Alle faciliteter.

15. juni, søndag

Så er vi klar til at indtage England - husdyrkontrollen, billetkontrollen og paskontrollen - husk-at-lukke-for-gassen-kontrollen - og så er vi klar til ombordkørsel, endda på en tidligere afgang. Se filmklippet, Så lige pludselig hedder det venstrekørsel og pengene måles i Pund. Vi kørte først til Electrokart-firmaet i Ashford, ikke så egnet for overnatning - videre til The Flying Horse Inn, som er medlem af BritStops. Her holder vi bagerst på deres parkeringsområde - måtte lige koble traileren af for at få os bukseret på plads, men så holder vi også fint. Efter frokost og hvile, skulle vi da også lige have en pils i pubben - hyggeligt - også for Speedy!

16. juni, mandag

Vi stod tidligt op - klokken 6,00 - det var ikke lige planlagt, men jeg havde rodet lidt for meget med at ændre tiden på vores elektronik, så jeg var endt med at være en time foran og troede at klokken var 7,00 - forsøgte i øvrigt at giver Erling skylden, men den hoppede han ikke på! Det var nu ikke så dårligt endda, for vi var fremme ved Electrokart-firmaet lidt før de åbnede - da jeg havde læsset Rangerne af og de havde fået forklaring på problemerne, gik de i gang og vi efterlod traileren og kørte på shoppingtur i et kæmpe stort fabriksudsalg af mærkevarer. Her fandt vi et par trøjer, så vi ikke behøver at fryse - det er faktisk blevet køligere og overskyet, med lidt regndråber hist og pist. Ellers slappede vi af i et beboelseskvarter og da klokken blev 13 ringede de og sagde at Rangerne var køreklare igen. De havde udskiftet alle motorerne og gear (to på hver Ranger) med nye, smurt og gennemgået dem - og gjort dem rene, så nu er der vist ikke meget marokkostøv tilbage. Super service - alt blev udført under garantien! Så vi drog glade videre for nu skal vi til at slappe af og nyde turen. Ca. 60 kilometer vestpå har vi nu slået os ned på Barnsgate Manor (BritStops), kørt en lille tur på Rangerne, drukket øl og spist lidt mundgodt på deres terrasse - meget hyggelig og smuk beliggenhed. http://www.barnsgate.co.uk/  Gratis WiFi - vistnok også vand og tømning

17. juni, tirsdag

Det ser ud til at vi skal have mange småproblemer på denne tur. Da jeg satte Rangerne til opladning i går, var der ingen af opladerne der virkede! Heldigvis har jeg en ekstra med - så den må lade dem på skift. Laderne har jo levet en hård tilværelse i traileren, når den bumpede ad sted på de marokanske veje. Til morgen ville jeg lige tjekke dæktrykket i alle hjul, vores lille kompresser klarede det fint til at begynde med, men så sprang slangen læk! En ny er blevet indkøbt i en autotilbehørsforretning. Derudover tror jeg, at jeg har fået lyskebrok - har skrevet til min læge og spurgt om det er noget jeg skal tage mig af før vi er hjemme - han har ikke svaret endnu. (svar: det kan vente, hvis jeg ikke får smerter eller feber!) Men bortset fra det fru kammerherreinde, så der godt, så går det godt - ingen ridestald er brændt! Vi kørte ned til Briton og har derefter fulgt kysten videre vestpå og har nu logeret os ind på en campingplads i mindst to nætter.

England 2014

Startside

Elben-færgen

Ankomst

Ankomst

Ankomst

Eurotunnel - Ankomst

Outlet - turen - ankomst

Briton og ankomst

Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter