Portugal 2012/13

Startside Startside

27. december

Vi blev omkring 35 campere inden sengetid i aftes. Fin solopgang til morgen - 6 graders varme. Det blev til en rigtig flot dag og turen er fortsat sydpå langs kysten. Natten tilbringes i Foz Do Arelho N 39.42869  W 9.22231 - Som er en regulær camperparkering med vand og tømning til 4,5 Euro - men ingen campere - camperne holder på den almindelig parkering - gratis og med fast underlag og mere hygge. Så vi gør det sammen - men det går nok ikke i sæsonen. På den lille restaurants terrasse nød vi en fin cocktail af øl og solnedgang - ikke så ringe endda. Senere vendte vi tilbage - dog indendørs - menukortet forstod vi ikke, damen forstod vi ikke, fadet med forskellige fisk forstod vi ikke - men for ikke at gøre os alt for uvidende udi den portugisiske gastronomi og tilhørende sprog, pegede vi på en fisk og fik da også gjort os forståelige med at den skulle steges! Selv hvidvin fik vi bestilt - nu ventede vi så på det spændende øjeblik, for at se om vi fik serveret en kyllingesandwich eller om vi var blevet enige ommenuen. Jo, minsandten. En nydelig anretning, og smagen var fin - men fiskekødet var underligt trævlet - og så var der langt mere end vi kunne spise, så vi fik en portion med hjem.

28. december

Vi har ikke kørt så meget i dag, da jeg har haft brug for lidt ekstra hvil. Så vi holdt en tid ved vandet og slappede af. Et stop på et meget benyttet surfersted uden for Peniche. Til aften er vi så nået til Atouguia Da Baleia hvor vi kan se over til Peniche. N 39.32567  W 9.35701 - gratis, ingen faciliteter.

29. december

Det hele begyndte med regn og blæst, så vi besluttede vi egentligt bare at finde et sted at være og ellers slappe af. Det endte med at blive en fantastik flot dag og med et par stop i nogle små kystbyer sluttede vi på en parkeringsplads i udkanten af Dos Cunhados, kun nogle få kilometer syd for vort sidste overnatningsted. N 39.14170  W 9.37633 - gratis, ingen faciliteter.

30. december

Portugals kyst er helt fantastisk - mon ikke billederne kan bekræfte det - sandstrande, dramatiske klipper, små laguner, feriesteder, små fiskersamfund - det hele. Farlig??? Nej, slet ikke !! Portugals og det kontinentale Europas vestligste punkt -  Cabo da Roca  Efter de mange fantastiske indtryk blev vi enige om at tage på en campingplads nytåret over - vi vil ikke risikere at komme til at holde midt i en fyrværkerifeststemning med bulder og brag om ørene på os. Campingplads Orbitur Guincho ** N 38° 43' 17.7" W 9° 27' 59.1" Dele af området er kun for mindre campingudstyr. Gedigne pladser for campingbiler. Havet på 800m’s afstand er et stort hit blandt surfere. Næsten hele området ligger under fyrretræer.  

31. december

Vi har i formiddag forflyttet os til en plads, hvor vi kan fange WiFi signalet fra cafeen. Ellers ren afslapning i regnbyger. Som de fleste ved går vi ikke op i jul og nytår, så vi har hygget os som sædvanligt - afsluttet med en film på tv.  

1. januar 2013 - Godt Nytår !

Natten  forløb med fyrværkeri omkring midnat og højlydt feststemning til hen ad 3 - 4-tiden. Speedy er heldigvis ikke bange for skyderiet. Her til morgen begynder året med fin sol, så det tegner jo godt. Det har været en fin dag - vi har bare hygget os.  

2. januar

Midt i at vi så en dvd-film i aftens forsvandt alt 12 volts strøm - vi er tilsluttet 230 volt, så batterierne skulle gerne være fuldt opladede - men de var flade, så styreboksen havde slået alt fra. Da det var for sent at rode med problemet i aften, satte vi gasgeneratoren til og lod den køre et par timer, alt imens vi spekulerede over hvad problemet kunne være. Vi har jo haft en defekt ladeenhed i elektroboksen en gang tidligere, hvor vi fik den repareret i Tyskland. Her til morgen viste det sig, at det blot var en strømstik, som var faldet ud - nu lader den igen med stor iver. Vi satte kursen ind i landet for at se nærmere på Palacio da Pena - små snoede veje og vi fik et glimt af paladset - solen drillede, så billeder blev der ikke noget af og adgangsforholdede for besværlige for os - to gange fik vi os rodet forbi paladset - så det kan vi da prale af. En pause i Sintra og vi drog mod kysten igen og spiste frokost ved Cabo da Roco (det vestligste punkt). Nu holder vi i udkanten af Lisabon. N 38.69542  W 9.20083 - Santa Maria De Belém -  gratis. Jeg ved ikke hvad det er med os - men endnu en ulykke på vores vej - en bil var kørt af vejen og på vej i vandet - udrykningerne havde virkelig problemer med at komme igennem trafikken - vi måtte op på fortovet for at ambulancen kunne lirke sig forbi.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Nazare Ankomst til Foz Do Arelho Havneby Kysten Fyrtårn
Ankomst til Peniche Aquaduct Pause ved vandet
Dos Cunhados parkering Kystudsigt Kystby til kysten Pause-parkering
Ankomst til campingpladsen Lidt bølger Lidt mere kyst Lidt kyst
Ankomst til camper-p Ulykke Pausestop Cabo da Roco Sintra Palacio da Pena Så stands dog !