Portugal 2012/13

Startside Startside

22. november

Efter henholdsvis at have tømt af og fyldt på - og, nå ja, betalt for vort ophold, drog vi videre langs kysten - Menton, Monaco, Nice og Cannes. Vi fik set nogle af luksushotellerne og de "små millionærbåde" i havnene. Kasínoerne så vi også, men kun udefra! Vi kørte ind i landet sidst på eftermiddagen - det var mørkt før vi nåede frem til camperparkeringen - som slet ikke var der! På afstand fik jeg øje på en stor camper, så det måtte da være et sted, der kunne bruges. Alle veje fører måske til Rom - men bestemt ikke til det område camperen stod på. Efter mange forsøg fandt vi en vej med indkørsel forbudt - dog var der en tekst på fransk, den oversatte vi til at betyde at vi var en undtagelse - vi nåede igennem og fandt stedet, hvor der i forvejen var seks campere parkeret - jeg fandt det bedst at spørge mig for - jo, ikke noget problem. N 43.69929  E 6.85138 - Saint Vallier-De-Thiey - gratis Skal lige nævne at Erling er glad for at være sluppet af med bandagen. Det ser ud til at vi dropper Marokko - Meldingerne hjemmefra lyder som om, at vi ikke skal gøre det for besværligt at komme hjem.  

23. november

En lidt senere start end normalt - denne side skal jo passes, og jeg var for træt i aftes - men så gik det også videre ad den smukke rute gennem Verdon-kløften. Natten opleves på camperpladsen i Moustiers-Sainte-Marie - udsigt til kirken i kløften. N 43.84362  E 6.21828 - 6 Euro (hvis nogen kommer og opkræver dem) - mulighed for vand og tømning. Der kom ingen for at opkræve parkeringspenge - betalingsautomaten virker ikke.

24. november

Nok er det sparetider - men hvor sjovt er det med et fly, som skal skubbes? Rigtigt flot at se kirken belyst i aftes. Vi har fortsat turen vestpå på stille og rolig vis, gjort holdt et par steder og endte med at slå os ned for natten i Pelissanne. N 43.62823  E 5.15352 - gratis, mulighed for vand og tømning (måske el).  

25. november

Lufteturen med Speedy bragte os til et kæmpe marked - mange fristelser, men jeg modstod dem alle. Vi besluttede ikke at køre så meget i dag og satte kursen mod en camperplads ved kanalen i Aigues Mortes. Rummelig plads lige ved kanalen. N 43.56621  E 4.18627 - 12 Euro, mulighed for vand og tømning, ingen el. I eftermiddag har vi så fundet el- scooterne frem og tog først en tur langs kanalen og derefter ind til byen - det var en overraskelse - fra vores camperplads kan vi se en gammel bymur - det viste sig, at der var en rigtig hyggelig gammel bydel inden for murerne. Erling blev fristet af en sødsagebutik. Han var lidt rystet over prisen på to små tørre kager - og siden, da vi kom hjem og skulle nyde dem til kaffen, var han rystet over hvor søde, de var - selv Erling syntes de var uspiseligt søde. Vi har haft op til 17 graders varme i dag.  

26. november

Mere blæsende og lidt regn i dag - rigtig slapper-dag - læse, være på nettet, sove - joh, og opdage at min tekniske snilde ikke slår til - fordøren er svær at lukke op indefra - det troede jeg da lige jeg kunne ordne- men at få beklædningen afmonteret! der måtte jeg give op.  

27. november

En del regn i nat, så pladsen er sjap, sjap våd - vi kører videre. Vi kørte forbi en større flamenco-område - vi havde slet ikke forestillet os flamencoer i Frankrig. Og så er det lige du skal forestille dig, at du står og hygger dig ved en kanal i en mindre fransk by. En dejlig autocamper med blomster og øjenvipper kommer kørende. Efter at have rodet lidt rundt finder den et sted at parkere - ikke mange meter fra dig. Du tænker godt nok ved dig selv, at han kunne nu nok finde et bedre sted at parkere - men, men ....... Nu åbner chaufføren venstre fordør og ud springer et ben uden tilhørende krop - det tumler rundt på jorden og bliver liggende! Hvad gør jeg, tænker du - det er godt nok en situation jeg ikke har været ude for før. Et øjeblik efter hopper den etbenede chauffør ud og får samlet det forfløjne ben op og monteret, så både ben og chauffør kom til at se helt almindelig ud - nåh, jah, sådan da. Det var faktisk lidt bekymrende at min benlås ikke virkede mere. Jeg har heldigvis et reserveben, men det passer ikke så godt, men jeg fandt det frem og skiftede ben. Jeg kastede mig så ud i at forsøge at reparere benlåsen - jeg fik det splittet ad og fandt langt om længe fejlen - en lille justeringsskrue. Så var det bare at få det hele samlet igen - det lykkedes - så nu varer det lidt før jeg forskrækker diverse uskyldige mennesker. Men ellers har vi gjort holdt et par steder og slutteligt fundet en plads i Valras-Plage. N 43.24228  E 3.28180 - gratis, ingen faciliteter.

28. november

Regn hele natten - hele pladsen svømmer i vand her til morgen - og regne fortsætter. Vi beslutter at fortsætte og finde et sted at slappe af. Blæsten har taget til og er nu en regulær storm. Ude ved kysten forsøgte vi at holde ved en lukket campingplads, men stormen rev og sled i Erwin, så det var til at blive søsyge af. De næste par pladser, vi kørte til, var lukkede - endelig fandt vi en plads i Salses-Le-Chateau. Vi var nogle timer på den store P-plads - en fransk camper dukkede op og de endte med at foreslå os en mere oplyst plads ved vinhandlen. Vi fulgte dem og endte da også med at handlet muskat vin i forretningen. N 42.83719  E 2.92009 Stadig storm til aften, men ingen regn.

29. november

Stormen fortsætter - stilner af - men regn bliver til sne - sne bliver til glatte veje og glatte veje bliver til glatte bjergveje og sneplove. Et par graders frost og op i over 1400 meters højde ad D613 mellem Camurac og Ax-Les-Thermes. Visse steder fyger sneen slemt, andre steder er der spejlglat ad de snoede bjergveje. Men en smuk tur har det været - men ind i mellem har vi tænkt: skal vi vende om? - Sneplovene kører, så i værste fald må vi lægge os bag sådan en. Men vi nåede da frem til Ax-Les-Thermes N 42.71474  E 1.84127 - fin plan plads, delvist asfalteret. Fin udsigt. 800 meters højde
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter
Cannes Monaco Casino m.m. Monaco Nice
Verdon-kløften
Fly med rugbrødsmotor Smalle gader
Bymuren
Turen og ankomst
Palmesus “Spændende” snetur! Bjergkørsel Smalle gader og ....!