2011 Polen og Tyskland

Startside Startside

14. april

I formiddag har vi været på en rystende køretur (brosten) rundt i den gamle bydel - vore nyrer holder stadig! Det er en fantastisk spændende by, med to- trehundrede år gamle huse - alt fredet. I eftermiddag blev vi så låst inde på den lokale politistation - Erling igen! Han skal nok finde på noget for at gøre turen spændende. Denne gang har han tabt sin pung med VISA-kort, kørekort og andre personlige kort - ingen kontanter (ikke flere lommepege tilbage). Efter at have rodet rundt i Erwins indre, uden at finde den, ringede vi til banken og lukkede VISA-kortet - og så ad sted til politistationen. Låste døre, så da vi havde aflagt rapport og fået dokument på mistet kørekort, blev vi låst ud igen og kunne fortsætte turen. Nåede til aften frem til en Camping Cheque plads - vi har stadig elektroniske overnatninger på vort guldkort, dem vil vi se at få brugt, før de udløber. N 51° 29' 28,8" E 9° 45' 41,1"   Vi fandt en god plads med fin udsigt oppe bagerst på pladsen. her kommer tilsyneladende mange danskere, som gør stop på vejen sydpå.  

15. april

Afslapning og lidt småreparationer efter vores strømkortslutning for nogle dage siden. Også tid til en klipning i den strålende sol.  

16. april

Atter afslapning og en tur ned i byen på de små køretøjer. Et tysk ægtepar med hund ville meget gerne se Erwins indre, da de overvejede en camper.  

17. april

Vand og tømning - kurs mod værkstedet - ca. 70 kilometer. Fint vejr, så vi i tog det stille og

roligt med pause undervejs.

Kørte frem til værkstedet, så vi kunne orientere os.  Herefter fandt vi et sted i skoven, hvor vi hyggede os i solen med en kop kaffe. Speedy har vist overanstrengt sig med leg forleden dag, han er lidt pivset - sikkert ømme muskler - men han går og hygger sig med de mange dufte. Tilbage til værkstedet, her fik vi snart selskab af et tysk ægtepar, som stammer fra Flensborg, og taler nogenlunde dansk.

18. april

Ved midnatstide ankom en camper fra Spanien. Så nu skal de i gang med installationen af vores længe ventede EG20 gasgenerator fra Gaspirini. Med lidt snak frem og tilbage blev det til, at den skulle placeres nederst i gasskabet - der  hvor vi ønskede det - og i øvrigt det eneste sted, der er plads til den. Gaspirinis hjemmeside - KLIK - har fået nyt navn! En herlig solskinsdag, så travelscooterne blev samlet og så drog vi på skovtur - det er et pragtfuldt område. Små veje ind i skoven, hvor Speedy nød at løbe rundt - han havde også et møde med en ræv, som ikke opdagede Speedy før han var to meter fra den. Så gik den vilde jagt - vi var lidt bekymrede for om ræven ville tage kampen op - men heldigvis nej! En herlig grøn eng med blomstrende mælkebøtter gav underlag for frokost og en god morfar med udsigt over landsbyen i strålende solskin, vi kunne se ned til hvor Erwin får sit udstyr monteret. Vi har købt en trådløs dæktrykmåler, som kontinuerligt viser dæktrykket i hvert enkelt dæk og giver alarm ved trykfald eller for høj varme. Spændt på at prøve det i morgen. http://www.tiremoni.dk/ Vi er i øvrigt imponeret af travelscooternes batterier (lithium), vi har klaret os hele dagen med kun det ene batteri i gang - flere timers brug i bakker og ujævne veje. Men så var der vist ikke megen strøm tilbage. Overnatningen bliver på camperpladsen på Paderborner Tor i Warburg N51°29'22" E009°08'17" - 5 Euro Og aftensmaden blev en grilkylling hentet i Imbiss på den anden side af pladsen  

19. april

Vi fik jo ikke ladet meget op i går, da Erwin holdt indendørs. Vi har brugt strøm til opladning at travelscooternes batterier, så her til morgen var vor batterikapacitet nede på 11,9 volt - lige som vi havde kommenteret den lave strøm gik gaspirinien i gang - så den virker fint. Vi lod den køre en times tid, da vi har god sol i dag, som vil lade via solcellerne. Gaspirinien passer ellers sig selv - går i gang og stopper igen efter behov. Kan også styres manuelt. Støjen er til at holde ud, men ekstra lyddæmpning kan absolut forbedre den. Den støjer for meget til at skulle køre om natten, og hensyn til en eventuel nabocamper, må man også lige have i betragtning. Jeg monterede de trådløse dæktryksmålere - nemt - følerne skal blot erstatte ventilhætterne og wupti, så registrerer skærmen dæktrykket på alle fire hjul. Efter at vi havde kørt omkring 10 kilometer, gav dæktrykmåleren alarm fra sig! Trykket faldt i venstre forhjul! Ind til siden - ventilen var utæt - det er nu den tredje ventil, vi skal skifte. Så allerede nu er vi lykkelige for vores nye elektroniske dims - ventilen fik vi skiftet på et FORD værksted 8 kilometer længere fremme. Og så begyndte næste mystiske ting - Gaspirinien gav en fejlmelding, som vi ikke kunne finde ud af. Så vi vendte om og kørte de 38 kilometer tilbage til værkstedet - her kløede de sig i nakken - den fejl havde de ikke mødt før. Efter nogen søgen i deres oplysninger om gaspirinien, fandt de, at vi havde den nyeste model (som de ikke selv have set før) - den har en sikkerhedsanordning: Gaspirinien slår fra når motoren startes og skal så ved standsning manuelt startes igen - dette for at sikre, at den ikke selv går i gang på færger eller andre steder med fare for antændingsbrand. Så tilfredse med at alt var i orden kørte vi til Wolfhagen på en camperplads, vi var blevet anbefalet. Pladsen er gratis, men man betaler for vand og strøm. N51°19'45" E009°10'11" Mindst ti campere var ankommet før os - vi fandt vores plads, fik vore stole og borde ud og slappede af i solen - 19 grader i skyggen. Men nu var det Erlings tur til at have en fejlmelding, begyndte at vrøvle, snøvle og kunne ikke rigtigt rejse sig fra stolen. Bundet i tidligere erfaringer med hans forskellige finurligheder, blev han ordineret en teskefuld salt og 2 liter vand af dr. Lars. En time senere havde han det helt godt igen. Så hr. Andersen (og alle os andre) - husk at drikke rigeligt med vand!  

20. april

3 grader til morgen - men i løbet af dagen blev det til 21 grader og fuld sol. Bytur på travelscooterne og kaffe på torvet. Meget hyggelig by. Efter frokost blev det sjovt nok en tur tilbage til værkstedet. Jeg skulle have vandslangen frem for at få Ewins mave fyldt op - men bagageskuffen kunne ikke åbnes! På værkstedet var de ved at få et slagtilfælde ved at se os igen - de fik dog samlet sig tilstrækkeligt til at få ordnet problemet - en skrue var for lang og forhindrede skuffen i at kunne trækkes ud - hurtigt ordnet. På farten igen - kaffe i solen - og frem til en camperplads, som var stuvende fuld (mindst 50 campere) - det havde vi ikke lyst til - vi fortsatte og fandt ved et tilfælde Waldrestaurant Fishanger, som tilbød camperparkering. N 51°55'51  E009°11'44" Vi fandt det en god idé at spise frisk forel restauranten - det fortrød vi da heller ikke - herligt. 30 Euro inkl. hvidvin og salat og parkering for natten.

21. april

Det fine og varme vejr fortsætter - og det gør vi også - små veje gennem naturen og landsbyerne - vi spørger os (og hinanden) hvorfor vi danskere er tilbøjelige til at drøne gennem Tyskland på de kedelige motorveje, når der så meget at se og opleve ad de mindre veje. Også i dag har vi set kæmpe store tætpakkede camperpladser. Frokosten holdt vi ved en flod/kanal hvor de store flodpramme sejlede forbi os, og børnene fiskede (med held). Kaffepause fortsatte og blev til overnatning på en parkeringsplads ved en kirkegård - fredelig og grønt. N52°35'56" E008°58'36"

22. april

Igen små vejen, herligt vejr og godt humør. Igennem Hamburg, og nord for byen fandt vi en camperplads - GRATIS! N53°50'14" E009°56'46" - Kaltenkirchen

23. april

Så er vi hjemme igen - resten af hjemturen gik igen ad små veje - stop for indkøb i ALDI, som myldrede med mennesker. Der var til gengæld ikke mange mennesker med færgen. Vi har kørt knap 3000 kilometer.          
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter