Østersøen rundt

Startside

23. juni

Kursen blev sat til til Falun minerne, hvor vi først kiggede på besøgscenteret - eftersom det regnede besluttede vi at tage en god lang slapper og frokost og håbe på tørvejr, så vi kunne se nærmere på minehullet - minen styrtede sammen for mange år siden og efterlod et kæmpe krater. Ingen kom til skade da det skete på en fridag. Det blev til en fin og tør tur på vore elscootere - de måtte dog have lidt hjælp på nogle stigninger, hvor underlaget var løs grus. Siden fortsatte vi til Carl Larssons hjem (svensk maler) - vi kunne kun besøge stedet med rundvisning - dette fandt vi ville være fort meget for bentøjet, så vi opgav. Nu har vi så fundet os til rette i Rättviks småbådehavn. Nå ikke alligevel - en mand kom og sagde til os, at her var campering forbudt - de havde oprettet et campingområde lidt længere fremme, mod betaling (150,00 S.kr.) kunne vi holde der. Havde vi ikke været i gang med aftensmaden, var vi flygtet til den pris. Så vi betalte og flyttede til en skøn udsigt. N60°52'28" E015°06'16"  

24. juni

Vi kørte de sidste 50 kilometer til Orsa Bjørnepark - ankom ved 11-tiden i regnvejr. Vi besluttede at tage en slapper og håbe på bedre vejr i morgen. Vi blev anvist en grusparkering, som vi kunne overnatte på - 160,00 S.kr. - vi valgte at køre ud i skovet, hvor vi fandt en fredelig plads - kroner gratis - enkelte solstråler ind i mellem regnbygerne. N61°12'03" E014°34'21" Midsommeraften blev en rigtig våd omgang.  

25. juni

Kun 6 graders varme til morgen - regn hele natten - vi krydser fingrer for tørvejr inden vi skal besøge bjørneparken. Tørvejr - fin tur i bjørneparken - enkelte bakker var for voldsomme for vore små scootere - men pyt - vi fik set det meste og må sige, at parken er fantastisk flot anlagt. En lidt forsinket morfar indtog vi på vores lille plads i skoven - og så kørte vi videre. Vi fik fornøjelsen at møde en elg på vejen inden vi fandt et nyt sted i skoven for natten. N61°52'33" E015°09'48" Los i Ljusdal

26. juni

Igen en fredelig nat - et formiddagsstop (og venten på at ICA skal åbne, så vi kan købe lidt ind) på en camperplads ved floden. Gratis på den ene siden - 50,00 S.kr. på den anden side. N62°10'26" E014°56'36" - Hogdalsvägen. Pragtfuld natur, søer og skove - nåede til Östersund, hvor vi har slået os ned på en camperplads ved søen. N63°11'10" E014°37'50" Her er en del campere - men god plads - vi talte med nogle svenskere, som anbefalede os ikke et gå glip af Vildmarksvejen. Vi fik endog en brochure af dem, så vi kan finde vej - lyder spændende. Den begynder ca. 100 km nord for vores nuværende position.  

27. juni

Vi kørte til Strömsund, hvor Vildmarksvejen begynder, og fik tanket diesel og vand. Vort første stop blev Hällingsåfallet - et vandfald, som styrter 43 meter ned i en kløft - virkeligt flot - de 50 kilometer grusvej værd. En ren krydsede vores vej og to gange så vi traner (sidstnævnte nåede vi ikke at fotografere). Lidt nord for Gäddede fandt vi igen en plads i skoven, hvor vi har fred og ro. N64°39'35" E014°07'08" - Blasjöfallet

28. juni

Igen en flot dag, hvor vi har kørt over fjeldet (over 800 m.o.h.), vi har set to hjorde med rener - frokosten holdt vi med udsigt over sne og fossende vand. Skiltningen er nu både svensk og finsk! Var ved Fatmomakke, hvor det var muligt at vandre i fjeldet og besøge samerne (dog uden for vor rækkevidde). I nærheden af Trappstegsforsen fandt vi en pragtfuld plads for natten. N64°58'05" E015°27'04" - Kultsjöluspen  

29. juni

Lige et par morgenbilleder af vores udsigt, nu da solen skinner. Vi har set en hel del lemminger - nogle hamsterlignende gnavere. Vi fortsatte til Vilhelmina, som er endemålet på Vildmarksvejen - 430 km blev det til. Vildmarksvejen er noget man ikke skal springe over, hvis man er i området. I Vilhelmina besøgte vi den gamle trækirke. Pladsen for natten blev endnu engang en skovplads efter at vi havde forladt E45 for at sætte kursen mod kysten. N65°18'08" E017°45'25" Op til 26 grader i dag - herligt - hvem sagde: det kolde nord!

30. juni

28 grader nåede vi i dag. På vejen til Piteå gjorde vi holdt i Lappstaden i Arvidsjaur - et frilandsmuseum som dog også benyttes af de lokale samer ved sammenkomster og festlige lejligheder. Lidt syd for Piteå har vi slået os ned på en stor gratis camperplads ved vandet. N65°08'37” E21°30'31" Speedy har spillet boldt med et par norske drenge - de har rigtigt hygget sig - resultatet: en meget træt lille hund.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter