Sicilien 2008 / 2009

Startside Startside

11. november

Så går turen videre - vi tog kystvejen til færgelejet i Villa San Giovanni - kystvejen er særdeles snoet på nogle strækninger og lidt vejarbejde i en mindre by, gjorde det til en spændende oplevelse at føre Tullemor sikker igennem. Vi (dvs. Lotte) fandt nemt ned til færgelejet - vi købte returbillet til 106,00 euro i alt. Der var 20 minutter til afgang - italienerne kan heller ikke holde i kø - de møfler sig ind i mellem hinanden. Færgen var vist af en lidt ældre dato, men ellers ok - overfarten tog ca. 20 minutter. I land mødte den sædvanlige kaotiske bytrafik os, men jeg er ved at vende midt lidt til den. Denne gang valgte vi motorvejen sydpå (betalingsvej), gjorde holdt på en ildelugtende og møg beskidt rasteplads, hvor politiet stoppede for at sikre sig, at vi havde det godt - pænt af dem. Fremme i Catania fandt vi hurtigt frem til pladsen, men som sædvanligt ikke ad den direkte vej - vi skulle da lige ind på universitetet og foretage nogle snævre hårnålesving - sådan! Camping Jonio ligge direkte til vandet - lavakyst - vi slog hos ned i et hjørne lige ud til vandet - siden fandt vi dog ud af, at vi lå i skygge hele eftermiddagen - men udsigten var fantastisk. Vi har betalt 30 euro for at have internetforbindelse i 2 uger - dyrt og elendig forbindelse. Jeg er dødtræt til aften - opmærksomheden og koncentrationen på disse veje med italiensk trafik trætter enormt. En nem fiskeret til aften, og så på hovedet i seng.  

12. november

Til morgen bemærkede jeg, at der var opbrud på den bedste plads på campingpladsen - op og sikre mig, at det var rigtigt og så spørge i receptionen om nogen havde reserveret pladsen. Vi flyttede - mooveren tog slæbet, så El Burre ikke skulle spændes for. Stor forundring blandt campisterne, som ikke havde set en selvkørende campingvogn før. Det viste sig, at ægteparret ved siden af vor nye plads er svenskere og bosiddende i Italien. De har to små hunde - mini mini hunde. Der var ikke megen plads at manøvre rundt på, men efter at have forsøgt flere stillinger fandt vi den bedste - Tullemor er faktisk for stor til denne plads - desuden skal man normalt parkere bilen uden for pladsen, men vi har fået særlig tilladelse - så vi fylder faktisk to pladser. Internet forbindelse blev noget bedre her, men der står nogle træer i vejen, så forbindelsen er flakkende, når det blæser. Stegende solskin hele dagen - desværre er lavaklipperne ikke så velegnede for Bonnich, så hun kan ikke komme i vandet her. Et smut ind i byen, fandt friskbagt franskbrød og masser af trafik - ellers afslapning og nyde tilværelsen og den smukke udsigt.  

13. november

Regn og forrygende torden i nat - regnen forsatte i formiddag - så vi kørte på indkøb i det lokale supermarked. Her mødte vi svenskerne, som gjorde os opmærksom på, at vi kunne få et gratis rabatkort - det gjorde vi - og ved vort første indkøbet sparede vi over 10 kroner!  

14. november

Bort set fra en tur til byen i et forgæves forsøg på at købe en gasslange og en tur syd for byen, hvor Bonnich kunne få en svømmetur ved stranden (de fleste strande er private, betalingsstrande), har vi slappet af på pladsen. Vejret har været ganske godt i dag.  

15. november

Regn og torden - ikke Bonnich kop the - men vi andre hygger os. I eftermiddag klarede det op - og til aften bankede svenskerne pludselig på og sagde at vi kunne se Etna i udbrud - så har vi set det med - det var nu ikke meget, men det glødende lysskær kunne vi da se. De fortalte, at der for to år siden havde løbet glødende lava ned af siden. Joh det er en aktiv vulkan, vi befindes for foden af!  

16. november

Søndag, så hvorfor ikke tage en bytur - ikke så voldsom trafik og mulighed for parkering - som sagt så gjort. Vi parkerede lige ved elefantpladsen og klarede lige at gå til den nærmeste cafe og drikke cappuccino - gik derefter lidt rundt på hovedstrøget og endte med at tage det lille turisttog, som kørte os rundt i gaderne og forklarede lidt om kirker, torve og ruiner. Ja vi er jo ikke vilde med større byer og Catania er ingen undtagelse - når man har set sydlandske byer med smalle gader, kirker og pladser og masser af biler og næsten ingen fortove nogle gange, så har man set dem alle! Kun hvis man har specielle interesser kan man finde nye interessante ting. Vi vil nu helle have naturen, små landsbyer og fiskelejer. Hjem og slappe af og nyde udsigten og det skiftende vejrlig - for det er virkelig skiftende i disse dage: sol, skyer, regn og torden skifter hurtigt hele tiden.  

17. november

Regn i nat - solskin til morgen - regn og torden i eftermiddag! Vi blev inviteret op i restauranten til international brunch arrangeret af "pigerne" i receptionen og med hjælp fra nogle af campisterne. Det blev ganske hyggeligt med alt fra pølser, skinke og æggekage til brød, yoghurt og cornflakes - og meget mere. Sverige, Danmark, England, Italien, Tunesien og Belgien var repræsenteret. Erling kæmper med Messenger for at kommunikere med Ann Merete - videosamtalen fungerer ikke, vores forbindelse er for usikker - så de skriver flittigt. Men Erling har lidt svært ved at klare koncentrationen, så det bliver uafgjort og forbindelsen afsluttes !  

18. november

Intet særligt at fortælle for i dag - vejret stadig noget blandet.  

19. november

Koldt i nat - sol til morgen, som udvikler sig til en flot og varm dag - lige til en tur i LIDL for de nødvendige indkøb. Ellers drevet den af i solen.  

20. november

Igen en flot dag - så pakke frokosten og ad sted på tur rundt om Etna (nordøst delen) - en spændende og smuk oplevelse - vi så masser af lava som stammede fra forskellige udbrud. Et sted var der et mindesmærke til minde om femten mennesker, som var begravet i lavaen i 1950. Vi var oppe ad flere veje som bragte os op i 16 til 1700 meters højde - Etna er 3323 meter højt. Jeg vil lade billederne tale for sig selv. Da vi var hjemme igen og havde hvilt os, satte vi os i solen med en øl - pludselig begyndte en stor helikopter at cirkle rund lige uden for kysten - 100 meter fra hvor vi sad. Gummibåde og frømænd var i vandet - først troede vi, at de søgte efter nogen, som var meldt savnet - men heldigvis viste det sig, at de var i gang med en øvelse - de hev den ene frømand op efter den anden - så det var ikke så slemt endda - og vi kunne nyde aktionen uden at frygte menneskeliv.

21. november

I dag har vi så kigget nærmere på den sydlige del af Etna - igen en spændende tur - vi kom også til hovedpunktet for de "rigtige turister" i omkring 1890 meters højde, som kommer i busser og bliver guidet rundt - man kan tage en svævebane et stykke op, herefter et specialkøretøj og endelig det sidste stykke på gåben til krateret - hvis man er rigtig dum i hovedet kan man også kravle ned i krateret, men så er det ikke sikker man kommer op igen! Svævebanen var lukket i dag - formodentlig på grund af vind - vi var også for dårligt påklædte til at tage turen - stærk, kold blæst - og vi ville alligevel ikke kunne klare den sidste bid til krateret. Bonnich kom endelig i vandet i eftermiddag - vinden har skiftet retning, så vandet er roligt neden for vores plads - hun nød det. Til aften så vi fiskerne gå helt tæt på kysten, hvor de lyste med stærke projektører ned i vandet, vi ved ikke hvad de var på udkik efter.   22. november Erling har fået lov til at benytte vaskemaskinen i dag - så det er en stor dag! Vi har en voldsom blæst, som kommer i stød - grene og tagplader har fløjet rundt, men ingen skader er sket. Stadig roligt vandt nedenfor pladsen, så Bonnich har rigtigt fået svømmer flere gangen i dag. I formiddag bød vi svenskerne på en Jägermeister. De har boet her på pladsen i fire år - er blot hjemme i Sverige i tre sommermåneder, hvor de bor i deres båd.
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter