Sicilien 2008 / 2009

Startside Startside

7. januar

Natten er gået fint - ingen sne - 2 graders varme og nu - klokken 8.30  - let regn. Vi er begge trætte og har brug for en hvile dag, men er nok nødsaget til at begive os videre, væk fra den måske kommende sne. Vi er nu ved Gardasøen - Verona - turen herop er gået fint, selv om det har været reelt snelandskab og også snevejr undervejs. Vi har placeret os på asfalt - alle de egentlige pladser er mudrede og sjappede - fint og tørt.   Fantastisk flotte toilet og badefacilieter. Vi bliver her et par dage - for at hvile lidt ud - og her i eftermiddag har vi bestilt helårsdæk til Tullemor, så vi kan køre så sikkert som muligt over Alperne og videre hjem. Erling har også fået sig en ny nøgle til Tullemor - det hjalp på humøret, han kunne ikke rigtigt lide, at jeg kunne låse ham ude!  

8. januar

Så har vi fået gode helårsdæk på Tullemor, slappet af og ordnet lidt indkøb. Heldigvis behøver vi ikke at justere på mooveren, de nye dæk har præcis samme størrelse. Jeg snuppede godt nok en tur med mavesårssmerter her til aften, men det skal vi ikke have mere af, siger Erling, så det må jeg rette mig efter - jeg tager mig en Pantoloc-kur.  

9. januar

Frost i nat og solskin her til morgen - så det var bare med at komme af sted. Turen er på 165 kilometer til Camping Garp i Klausen, omkring 60 kilometer før Brennerpasset. Motorvejen er betalingsvej og rigtig fin - det har også været en flot tur mellem bjergene. Fantastisk flotte toilet og badefaciliteter. Pladsen ligger næsten under motorvejen, men man kan ikke høre støjen. Fin udsigt til bjergene og et kloster.   Vi har her til aften omkring 4 grader frost, men tørt og ingen blæst. Kørte en lille tur i området inden det blev mørt - meget flot.  

10. januar

Ned til 9 graders frost i nat - vores Truma-elvarmer holde indetemperaturen på 15 grader. Vores afløb var frosset til, så opvaskevandet fossede ud på gulvet - herlig start på dagen. Vi gjorde os klar og besteg Brennerpasset i flot stil - det gik langt nemmere, end vi havde frygtet - vejene var fine og snelandskabet smukt i det klare solskinsvejr. El Burro trak os uden besvær op over de 1300 meter. Da alt gik så nemt, besluttede vi at fortsætte til München. Her ankom vi til den lille campingplads ved 15- tiden og fik os hurtigt indrettet og gang i varmeapperatet. Her er rigtigt fine toilet- og badefaciliteter, men ellers er pladsen ikke noget at skrive hjem om. Dog er det flinke mennesker. Nu klokken 17.00 er der 6 graders frost.  

11. januar

Puh ha da da - ny kulderekord minus 13 grader i nat og her til morgen - vi - jeg var oppe ved midnat for at tænde gasvarmen sammen med elvarmen, som kører på fulde gardiner (2000W), da der kun var 14 grader i Tullemor - hun skulle jo nødigt redde sig en maveforkølelse! Nu klokken 7 er der fuld blus på alt og temperaturen sniger sig op på sytten grader - fortsat stigende - Erling er gået i bad, om få minutter er det min tur - og så efter morgenmaden går det rask mod nordens varmere himmelstrøg!! Vi er ikke til camping under disse forhold, kan vi vist godt indrømme! Vores Webasto motorvarmer kunne åbenbart heller ikke lide minus 13 grader - den ville ikke starte - men heldigvis ville El Burro da gerne komme i gang. Vejene har været fine og vi har kunnet køre de tillade 100 kilometer i timen (Tempo 100  godkendelse), så vi er nået op i nærheden af Göttingen. En herlig snehvid campingplads med den venligste modtagelse - synes Bonnich især - hun fik en madæske af damen - den var rigtig god, siger hun! En stor campingplads med fortræffelige faciliteter. Grænser op til et badeparadis, hvor der er gratis adgang for campingpladsens gæster. Også mange organiserede aktiviteter for børn.   Rigtigt fine faciliteter og også WIFI mulighed på pladsen - man betaler online med visa-kort (eller andet kort).  

12. januar

Vi stod op klokken 5,45 for at få en tidlig start. 4 graders frost. Herligt varmt brusebad. Forlod pladsen klokken 8,00 og kørte i raskt tempo nordpå - nu ville vi hjem - 480 kilometer hjem - vejene er fine - temperaturen gik nogle steder ned på minus 8 grader. Et stop i LIDL og en hvilepause - færge - besøg hos mor - hun var lykkelig for at have drengene hjemme igen! Klokken 17,00 rullede vi Tullemor på plads. Godt trætte - nu skal vi bare have styr på alle ting!  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter