Spanien - Portugal 2007 / 2008

Startside Startside

1. december 2007

Ja, nu er det weekend og der er blevet liv på campingpladsen, så den fuldkomne stilhed er krakeleret lidt – min morgentur med Bonnich er dog helt vidunderlig, solen titter over bjergene, disen ligger her og der, køernes bjælder klinger, en hane galer, fuglene kvidrer, et par kalkuner kagler, eller hvad sådan nogen nu gør, et par hunde gør – ellers stilhed og fred – HERLIGT. I går havde jeg ellers et lille dilemma: først begyndte jeg at få fantomsmerter, da jeg så ville tage benet af, var det gået i baglås – en træpalet skubbet ned mellem silikonestrømpen i protesen og mit ben fik efterhånden ophæver det vakuum, som holder den fast. Men få løsnet silikonestrømpen fra låsemekanismen i benet var ikke nemt. Jeg måtte splitte det meste ad og lirke, rense og småbande en times tid, før det endelig lykkedes. Jeg fik renset alt og afprøvede låsetøjet – det virkede igen – alt blev samlet og virker indtil videre (jeg har reserveben med, hvis noget går helt galt). Fantomsmerterne! Ja, de glemte helt at holde ved. Om eftermiddagen kørte vi så en tur og nød landskabet, som er ret vildt, lidt tørt, men dog rimeligt bevokset. Mange steder ser vi kvæg og også tyrefægtertyrefarme – også enkelte opdyrkede marker. I dag har vi taget det lidt afslappet – en tur til byen og se på markedet, som dog ikke fristede til køb. I eftermiddag total afslapning.  

3. december 2007

I går besluttede vi at køre til Ronda, som skulle være ganske spændene, beliggende på hver side af en kløft, forbundet med en gammel bro. Jeg fortalte Erling, at jeg havde været der for næsten 30 år siden – han bedyrede til gengæld at han aldrig havde været der ---- men pludselig befandt vi os på det torv, hvor vi spiste luksus frokost sidste år på Aases fødselsdag! Så vi havde altså været her før – men nu skinnede solen og det var varm og herligt – sidste år: sne og is og koldt! Vi nød en herlig frokost på en fortovscafe – dybstegte store rejer og salat - smagte herligt. Hertil Servesa Sin Alcohol (alkohol fri øl). Turen hertil var ad mindre veje over bjergene i en storslået natur – vi forelskede os da også både i landskabet og et lille hus i bjergene. Hjemad tog vi en lidt længere rute, som til gengæld var hurtigere – vi var begge trætte, så aftensmaden lød på friskpoppede popcorn. I dag er det tåget og råt i vejret, det er derfor vaskedag, så tørrer tøjet ikke så hurtigt og vi har en undskyldning for at blive lidt længere. Alle weekend campisterne er nu væk og vi er kun nogle få tilbage. I aftes havde vi nær fået et medlem mere i familie, på aften gåturen mødte vi en sød, brun hund, som blev så glad for os, at den fulgte os hjem og blev til ”middag” (hundegodbidder). Ridtig sød, var den.  

7. december 2007

Vi har nu væres to nætter på camping Willsom i Dos Hermanas lidt uden for Sevilla. Pladsen har ikke forandret sig siden sidste gang. Turen her til gik fint – ikke noget særligt spændende landskab; men det er jo interessant at se de forskellige egne. Op mod Sevilla er der særdeles fladt og store farme. Ud over at køre nogle småture, sørge for indkøb slapper vi af og forventer at køre videre i morgen til El Rocio, som ligger i et andet naturområde. Her på pladsen er der mulighed for trådløst internet, men vi er lidt for langt fra senderen, så vi tager de bærbare under armen og sætter os oppe ved receptionen. Vejret er stadigt fint, omkring 22 grader og sol om dagen og 9 grader om natten.   

9. december 2007

Vi ankom til El Rocio i går eftermidags, fin campingplads lige i udkanten af byen, som ligger midt i Dunar Parken. Bonnich har været skræmt fra vid og sans pga. fyrværkeri-skyderi – det har der været en del af. I dag har det været lidt overskyet og køligt (20 grader) – i eftermiddag besøgte vi så byen – megen anderledes by – som at træde ind i en spansk/mexicansk western – ingen asfalt kun sand, næste flere heste end biler – helt specielt. Også en lille prøvetur ud i naturen blev det til – vi ser frem til at udforske området mere i de kommende dage.

13. december 2007

Ja, så er det tid at bryde op fra denne western-by – det viste sig, at der havde været hestevognsstævne i weekenden, derfor ekstra mange heste og ryttere i byen – da det blev hverdag lå byen næsten øde og tom hen. Vi formoder at der er virkelig meget liv om sommeren. Ingen asfalt overhovedet i byens gader, kun sand, sand og atter sand, nogle steder med 20 cm dybe hjulspor. Langt de fleste mennesker kører i 4-hjuls trækkere. Desværre har vi ikke kunnet køre meget i Donana-parken – faktisk kun uden for det egentlige nationalpark område – det har dog blevet til en virkelig spændende tur i vildnisset – sand, vand og vildmark – lige noget for mig og El Burro. Det er også blevet koldere – lange bukser i dag – frost i nat – sol om dagen, men ikke meget over 18 grader. Campingpladsen her har været i top – meget varmt vand i bruserne – rent og pænt. Vi har talt med et engelsk ægtepar, som holder ved siden af os, de har rejst i et halvt år nu – solgte deres hus i England og leder nu efter et sted at slå sig ned – kiggede først på Grækenland og nu Spanien og så Portugal. Vi mødes jo nok igen senere, da de vil nogenlunde samme retning som vi.

20. december 2007

Efter et stop på to nætter i nærheden af Faro i Portugal, dejlig strandpromenade, er vi nu kommer til Turiscampo i Lagos – her var vi også sidste år – Vi har haft det herligste vejr og har set flere storke undervejs – men så blev det uvejr, storm og regn – grenene fløj om ørene på os – men værst: da vi stod op om morgenen, fik vi fodbad! Ikke så morsomt at stå op til – alle håndklæder og klude kom i brug – vandet strømmede stadig ind – efter nogen søgen, fandt vi, at det er bagageklappen på siden, som er utæt. Plastikposer fra ALDI og tape har afhjulpet det noget, når vejret bliver bedre, må jeg se hvad jeg kan gøre ved det. Køkkenmøblerne har suget en del vand – det ser ikke godt ud – og der er vand under brusebunden, som vi ikke kan gøre noget ved. Vi havde planlagt at tage ud til campingpladsen i Sagres i dag, men udsætter det til efter jul bl.a. pga. vejret. Vi har trådløs internetforbindelse her og er glad for denne plads. Vi er kommet i snak med et ægtepar fra Rødbyhavn – Bent og Grethe – straks rodede jeg mig ind i computer-hjælp, så nu har jeg det godt.  

22. december 2007

I går vågnede vi op til endnu en gang fodbad – trods vore ihærdige anstrengelser for at tætne bagageklappen, var det altså ikke lykkedes. Alle håndklæder og klude er våde og snavsede. Det svømmer med vand omkring Tullemor, vi kan lige klemme os tørskoede ind i vognen; men for at parkere El Burro, må han forcere et tyve centimer dybt og 10 meter langt mudderbad. To træer er væltede på campingpladsen, skader på enkelte fortelte – men tilsyneladende intet alvorligt er ellers sket. I dag er det endeligt klaret op, kun enkelte skyer – solen varmer og tørrer herligt. Folk har travlt med at få vasket og tørret tøj, samt reparere diverse småskader. Vi vaskede alle vore håndklæder – så vi er klar til det næste uvejr. Vi kørte en tur til campingpladsen i Sagres, dels for at hente post (Camping Card) og dels for at se, om vi vil tilbringe nogen tid der. Bortset fra, at de også har lidt under uvejret, flere af vejene på pladsen er næsten skyllet bort og der er store mudderhuller, så synes vi om den. Faciliteterne er gamle, men rene og i orden. Vi skal kun betale 10 Euro pr. nat. Forventer at flytte til Sagres mellem jul og nytår. Jeg har arbejdet på bagageklappen og håber jeg har fået den tætnet ordentlig.

29. december 2007

Ja, dagene er gået og julen ligger foran os igen (mindre end 12 måneder) og det nye år nærmer sig – og her i Tullemor lader vi som ingen ting. Jeg har personligt intet forhold til julen og Erling er ligeglad. Så ingen juletræ eller kravlenisser her. Det blev dog til en andesteg: Bent og Grethe (dem fra Rødbyhavn) kom over til os med resterne af deres and, samt brunede kartofler – vi skulle ellers have haft hakket oksekød svitset i løg og grøntsager. Grethes and var den bedste and jeg til dato har smagt – mums! Mange her på campingpladsen har julepynt og lys, og 1. Juledag samledes mange til julefrokost under åben himmel. Vi flyttede fra vores uvejrsvåde plads til en bedre – inden da havde vi bestemt os for en pragtfuld grund, da vi ville ”flytte ind” blev vi advaret af naboerne om at den blev til en sø når det regnede – vi hørte selvfølgelig ikke efter – vi kom halvt ind, så sad Tullemor urokkelig fast – under det øverste småstenslag var det ren sump. Mooveren gav op, vi gav op og fandt frem til en anden plads – El Burro fik Tullemor trukket op og vi indlogerede os på den nye plads, som var rigtig god. Men noget skal der jo være galt – internetforbindelsen var yderst svingende – trods forsøg med stanniol som reflektor på antennen gav det kun sporadiske forbedringer. Efter nogle dage sagde vi: nu kan det være nok! Vi har så i dag fundet en fin plads som vi er flyttet ind på – en del sol, glimrende internetmodtagelse og rimelig privat. Vi har også mødt en britisk par (Dagmar og Peter) – det begyndte også med internet og computerproblemer – som jeg kun delvist har løst for dem – men en hyggelig aften med et glas rødvin – til jeg kunne se at Erling lignede en klat gammel flødeskum – hjem i seng med os. Vi har rigtigt fint vejr igen – luften er ikke så varm, men solen varmer godt om dagen. Vi kan virkelig godt lide både campingpladsen og området, så vi har bestemt os for at blive her indtil videre. På hjemmefronten er der jo alvorlig sygdom, så vi er selvfølgelig også forberedt på at vende snuden hjemad, hvis familien ønsker det. Ellers har dagene gået stille og roligt, nogle få køreture, pc-hjælp og ikke mindst masen med vores egen modtagelse af signalerne.

30. december 2007

Jeg har for øvrigt ikke fortalt om den morgen Erling låste sig inde i bruserrummet (campingpladsen ved Westernbyen), han kunne ikke komme ud og måtte råbe om hjælp. Efter lidt tid var der en dame, som tog mod til sig og kom ind på mandeafdelingen og forsøgte at få ham ud – men uden held – så måtte hun have fat i sin mand, og han fik da endelig mast døren op og Erling blev befriet – herefter er han holdt op med at låse døren efter sig. Vores nye plads her fanger internettet eminent – herligt. Restauranten står for et nytårs arrangement til 30 Euro – men vi holder os hjemme med Bonnich og en kylling (sidstnævnte skal i ovnen!). Bonnich er jo hunderæd for skyderi – det lille pus.  

8. januar 2008

Hej alle sammen Rigtigt mange tak for jeres mange hilsner – og godt nyt år til alle ! Pga. af sygdom på hjemmefronten har vi besluttet at drage direkte hjem – vi forlod campingpladsen i går (2. Jan. 2008) eftermiddag og gjorde holdt på en benzinstation for natten – uvejr om natten – heller ikke for godt i dag. Vi kører nordpå i Portugal og så skråt ind over Spanien – i alt 3100 km. Kærlig hilsen tre på hjemtur Ja vi har så sovet for sidste gang i Tullemor for denne omgang, vi befinder os lidt nord for Bremen – så nu kan vi se en ende på den lange køretur hjem. Det har været en rigtig lang tur; men alt er gået godt. Visse strækninger i Spanien og Frankrig har vi kunne holde en fart på lidt over 100 km timen (tilladt). Andre steder 80 til 85 km/t. En dag med regn fra morgen til aften, ellers har vi haft rimeligt vejr – men nu er det vådt og koldt – lagt fra Portugisisk klima. El Burro har kørt fantastik, den klarer motorvejsbakkerne uden problemer og vi drøner forbi lastbilerne som slæber sig opad. Hele vogntåget er virkeligt stabilt. Vi fik lidt problemer med gassen, da det blev koldt, men et skift til den anden flaske hjalp. Vi skal nok forsøge at isolere gasrummet, så flaskerne ikke køles for meget ned. Alle overnatninger har vi foretaget på rastepladser sammen med de store drenge (lastbilerne) – men sådan nogle store drenge larmer mere end de små, så nattesøvnen har været noget urolig. Vores 230 volts anlæg virker som sådan fint, men inverteren bliver for varm, så den skal flyttes til en køligere placering, og vi skal have en booster monteret på laderen og måske et batteri mere. Vi har dog kunnet set fjernsyn hver aften (god sovemedicin). Ja, nu da vi er så langt glæder vi os til at komme hjem – sygesituationen er vist rimelig pt. – men det ved vi mere om senere i dag. Nu er det tid til morgenmad og så af sted på den sidste etape.

21. januar 2008

En lidt forsinket afslutning og konklusion. Angående min søster, kan man vist roligt sige at hun ikke har det godt. Ellers kom vi hjem til en hurtig beslutning om at få installeret fjernvarme og et nyt køkken mod en mindre huslejestigning. Vi sagde ja tak og to dage senere var håndværkerne i fuld gang – vi har nu levet uden køkken i 6 dagen; men det skal jo være slemt før det bliver godt, siger man jo. Tullemor er rengjort og leveret hos Kattinge Camping for udbedring af småfejl og installering af lidt forbedringer for 12v anlægget. Vi savnet det gode vejr i syden – men vi kan jo se frem til næste tur – hvis vi ikke er gået konkurs inden da (aktiemarkedet styrtdykker jo i øjeblikket). Det har været en herlig tur og alt er trods lidt modgang forløbet godt. Erling er påbegyndt optræning på et nærliggende træningscenter, hans fysioterapeut er køberen af vort hus på Smedevej. Med tak for jeres interesse og mange gode hilsner under vejs.  
Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter