Spanien - Portugal 2007 / 2008

Startside Startside

1. oktober 2007

Vi har nu vi været 3 nætter hos Cathy og Philippes campingplads, Haliotis, i Pontorson, få kilometer fra det berømte Mont st Michel – lille by og kloster bygget på en klippeø uden for kysten. Vi besøgte Mont st Michel i går – det var en oplevelse, både for øjet og vort bentøj. Heldigvis kunne mit invalideskilt bringe os helt ud til klippen – men mange trapper udmattede os – det var dog til stor fornøjelse for Bonnich. En del af parkeringspladsen står under vand, når det er højvande, så den er kun åben visse tider af dagen – inde på fastlandet er der en kæmpe parkeringsplads, men til gengæld langt at gå. De ældste bygninger er næsten 700 år gamle. Her i byen (Pontorson) har der været loppemarked i weekenden, det besøgte vi selvfølgelig og hyggede os på en fortovscafe. Haliotis er en virkelig fin campingplads – fine faciliteter og god beliggenhed. Vejret har været meget svingende lige fra kraftig regn til fint solskin med temperaturer op til 24 grader. Vi nyder det stadig. Det har vist sig at vores gas/narkose alarm er fejlbehæftet – vi har haft kontakt med Kattinge Camping, og kan returnere den, når vi kommer hjem. Vi vil så finde en ny undervejs. Forlængelse af vore ledninger på følerne til censorerne lykkedes, men om systemet virkelig fungerer i praksis er en helt anden sag – meninger var, at de skulle informere mig om afstanden mellem forhindringer og bagenden af Tullemor ved sving i smalle passager – Jeg er ikke sikker på at jeg får signalet, før det er for sent – men flere praktiske erfaringer kommer efterhånden. Alligator Bay ligger på vej til Mont st Michel  - et kæmpe anlæg med alligatore og andre krybdyr - et besøg værd.

6. oktober 2007

Vi forlod så Les Moulins de la Vergne i går morges med retning mod Lourdes, ca. 280 km i denne retning fandt vi frem til en meget hyggelig campingplads midt i naturen lidt uden for Aigan (Castex camping). Vi ville blot blive en enkelt overnatning, men her er så fredeligt og skønt, at vi tager to overnatninger. Vi er kun to hold gæster på pladsen – de andre består af et ægtepar, deres 15 år gamle og døve sætter og deres 6 måneder gamle pyrenærhund – kæmpestor og hvid. Den havde endnu ikke været i kontakt med andre hunde eller mennesker – de var så nervøse for at den skulle skade Bonnich, men langt om længe fik vi dem overtalt til at slippe deres hund løs – ingen problemer, ud over at den er alt for sky og nervøs over for fremmede – den er dog blevet bedre her til morgen. Campingpladsen ligger på et grønt højdedrag med udsigt ud over marker og bakker – herligt bevokset og grøn, dog delvist i efterårsfarver. Vi havde op til 28 grader i går – her til morgen omkring 20 grader og vådt. Regnbyger og vådt vejr fortsatte resten af dagen – vi kørte dog en tur i formiddags, indkøb i byen og en tur til en sø nogle få kilometer væk, hvor Bonnich fik nogle ture i vandet. Jeg har arbejdet på hjemmesiden, så næste gang vi har en ordentlig forbindelse, bliver den sendt ud på nettet. Bonnich har leget med Buster, som er blevet lidt mere modig – men stadig ikke stor tillid til fremmede – de har planer om at tage ham til hundetræning – sikkert godt – skulle nødig ende som angstbider. Erling har afsluttet sin første Victoria Holt bog – jeg er kun godt begyndt på min – vi hygger trods det dårlige vejr.

8. oktober 2007

Vi er nu ved en af katolicismens hellige steder – Lourdes – hvor Jomfru Maria viste sig gentagne gange for en 14 år gammel Bernadette i 1858. Bernadette blev siden gjort til helgen og nu valfarter pilgrimme fra hele verden til stedet – mange forventer et mirakel, og nogen får det (måske). Kildevandet skulle virke helbredende på syge, så her myldrer med mennesker i kørestole og med krykker (vi drak selvfølgelig også af det). En kæmpe kirke er bygget over grotten, hvor Maria viste sig – hele byen er fyldt med boder, hvor de faldbyder alverdens mere eller mindre skønne religiøse ting og sager. Vi besøgte grotten i formiddags og overværede en andagt foretaget af en gruppe indiske pilgrimme. Også i kirken var der messe, som vi hørte lidt af. Herefter en tur gennem gaderne op til torvet med besøg på turistkontoret. Vi skulle lige beslutte os for en rute over bjergene – om den var mulig for Tullemor – vejret i morgen afgør hvilken rute vi tager. Også i dag har det været vådt og lidt småregn, men nogen opklaring her i eftermiddag. 11. oktober 2007 Vi fik en herlig tur fra Lourdes over Pyrenæerne – El Burro og Tullemor klarede hårnålesvingene og skråningerne med glans. Solen stod højt på himlen og da vi nåede campingpladsen i Gavin på den spanske side, havde vi 28 grader, så vi nød rigtigt solen og varmen. Denne campingplads har de flotteste faciliteter vi til dato har set. Vi besluttede at blive en dag mere for at nyde vejret og et par ture i bjergene – men ak og ve – ingen sol, ingen varme, masser af regn og jeg havde hovedpine – så det blev en rigtig slappedag. Erling har fået nyt om at hans søster Ruth er død – Christian søger for en bårebuket. Vi har virkelig glæde af vores internet- arrangement – detaljer vil komme andetsteds på hjemmesiden – vi trækker forbindelsen oppe fra baren 150 meter væk. Vi fortsætter sydpå – efter at JABA’s undren over hvorfor ”vi fedter rundt i Pyrenæerne” når Marokko er målet!

14. oktober 2007

Vi har nu været to nætter på Kiko Park campingplads, som ligger ca. 100 km inde i lander på højde med Valencia. Her er et fantastisk naturområde, med søer og klippeformationer – en del af det er dog spoleret noget, i det der bygges på en motorvej, men det er alligevel fascinerende at se, hvor stort et arbejde det er med broer og tunneller. Campingpladsen er glimrende - administration og nogle udlejningsboliger er bygget op som en pueblo (spansk/mexicansk landsby). Store pladser, men kun lunkent vand i bruseren. Vi har fast vandtilkobling og afløb, så jeg benytter mig af vores eget badeværelse, som egentlig fungerer glimrende, når man har fundet systemet og rytmen på den ringe plads og begrænsede mængde varmt vand. Vejret har været herligt varmt, dog ned til 9 grader om natten. I dag går turen så videre et par hundrede kilometer sydvest på. Leif fylder 60 i dag – STORT TILLYKKE MED DAGEN!!   

15. oktober 2007

Vi ankom tidligt i går til campingpladsen Los Batanas, som ligger ved nogle fantastiske søer med turkisgrøn klart vand og spændende klippekystformationer. Da det var søndag, var her mange mennesker, men hen under aften var alle væk og vi var kun et par stykker tilbage – i dag er vi to. Vi var en tur i byen for at handle ind i de små supermerkadoer – og i eftermiddag kørte vi en tur ud i det blå – det blev til en herlig tur over stok og sten (mest sten), så jeg fik afprøvet El Burro på klippe og sand bund – klarede den fint. – Erling skældte mig slet ikke ud. På hjemturen oplevede vi et uvejr af den anden verden, først regn så voldsomt haglvejr – vi var meget bekymrede for vores markise, men alt var vel på campingpladsen, her havde det tilsyneladende ikke været så voldsomt.  

17. oktober 2007

I går var vi på indkøb i en lidt større by et stykke her fra – dejlig tur. I dag har det været ren afslapning og Erling har plejet sin forkølelse – han mener dog vi er klar til at tage af sted i morgen. Vi vil opsøge et Suzuki værksted, da jeg mener der er en utæthed ved forreste differentiale.  

Ikke censureret!

Vi er blevet interviewet af Torben Brandt fra DCU
Husk Klik påbillederne!!
Counter